PU Banjaluka

Đoko Еkvator prijavljen za novu prevaru: Naplatio stan, koji nije sagrađen!

Protiv Đorđa Đoke Davidovića, direktora firme ”Еkvator”, policija je danas podnijela novu prijavu tužilaštvu zbog sumnje da je prevarom pribavio korist u iznosu od 174.720 maraka!

U PU Banjaluka navode da izvještaj podnesen zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo prevare.

”Đ.D. se sumnjiči da je kao direktor i odgovorno lice preduzeća iz Banjaluke, navedeno krivično djelo počinilo u vremenskom periodu od 25. decembra 2018. do 15. marta 2023. godine, čime je pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 174.720 KM”, saopštila je policija.

Kako saznaje ATV prijava se odnosi na dva stana i dva parking mjesta u ulici Veljka Mlađenovića u banjalučkom naselju Novi Borik koje je Davidović prodao oštećenom. Sve je uredno naplaćeno, ali kupac nikada nije uselio u stan, niti je gradnja zgrade završena. U međuvremenu zaključili su i poravnanje po kojem je Davidović bio dužan da mu isplaćeni novac vrati do 15. marta 2023. godine, ali to nije učinio do danas. 

Đoko Еkvator osumnjičen da je ”svrnuo” 8,2 miliona maraka

Đoko Еkvator osumnjičen da je ”svrnuo” 8,2 miliona maraka

Prošle sedmice protiv Davidovića i ”Еkvatora” podnesena je prijava zbog sumnje da su počinili 20 krivičnih djela kojima su pribavili korist u iznosu od 8,2 miliona maraka. Prijava se odnosi na poslovanje sa gradom Banjaluka i Toplanom, ali i na nekretnine u Novom Boriku, gdje je čak utvrđeno da su iste nekretnine po dva ili više puta prodavane različitim kupcima.


Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina