Rano jutros

Drama u bh. gradu: Pucali na vozilo, uslijedila potjera

  • Izvor: Avaz
  • 14.03.2024. 20:24

H.A. iz Jablanice prijavio je jutros oko osam časova pucnjavu u Konjicu nakon čega je krenula prava filmska potjera ovim bh. gradom.

Kako piše Avaz, H.A. je prijavio da je jedna osoba, koju poznaje, na Ribićkom mostu na putu M 17 iz crnog mercedesa pucalo iz puške na njegovo vozilo folksvagen polo u kojem se nalazio prijavitelj i D.L. (26) iz Jablanice. 

Isti je još izjavio da se u mercedesu kao suvozač, takođe nalazio, njemu poznat K.A. iz Konjica, i da su se oba lica uputila u pravcu Konjica. 

Patrola policije je uočila navedeno vozilo u ulici Kolonija u Konjicu, koje se uputilo u pravcu ulice Varda, gdje se patrola policije kretala za istim, nakon čega se navedeno vozilo zaustavilo u ulici Musala. 

U navedenom vozilu zatečeni su vozač K.S. (47) i suvozač K.A. (43), oba iz Konjica, koji su uhapšeni. U ulici Varda pronađena je crna automatska puška M 56, kalibra 7,62 milimetara.

Patrola policije je na licu mjesta, odnosno u mjestu Ribići, zatekla H.A. koji je sve prijavio, te ostanovila da postoje oštećenja od upotrebe vatrenog oružja na njegovom folksvagenu.

Kako piše Avaz, K.S. i K.A. su sačekušu napravili zbog droge i novca.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: