Poreski inspektori predati Republičkom javnom tužilaštvu

Glumili dobrog i lošeg policajca, uzeli 3.500 KM mita!

Poreski inspektori Aleksandar Miletić (41) i Đuro Rakić (65), koji su uhapšeni u akciji ”Ulog”, predati su u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Oni će tokom dana biti ispitani zbog sumnje da su počinili krivična djela trgovina uticajem i primanje mita, nakon čega će tužilaštvo donijeti odluku o eventualnom predlogu za pritvor.

ATV saznaje: Ovo su uhapšeni poreski inspektori

ATV saznaje: Ovo su uhapšeni poreski inspektori

Kako saznaje ATV Miletić i Rakić su osumnjičeni da su primili mito u iznosu od 3.500 KM. Novac su tražili i dobili od vlasnika privatne firme kod koga su ranije bili u kontroli poslovanja. Tokom kontrole su pronašli određene nedostatke u poslovanju, a onda su počeli da ”obrađuju” oštećenog.

Stavili su se u ulogu ”dobar i loš policajac”. Jedan je ”plašio” privatnika izricanjem rigorozne kazne, dok je drugi govorio da se to može ”srediti”.

ATV donosi detalje hapšenja u Poreskoj upravi: Inspektori tražili mito od vlasnika firme?

ATV donosi detalje hapšenja u Poreskoj upravi: Inspektori tražili mito od vlasnika firme?

”Miletić je dogovorio sastanak sa oštećenim i kako bi mu ”pomogao” tražio je mito, koji je i isplaćen u iznosu od 3.500 KM”, kaže izvor ATV-a.

On pojašnjava da su Miletić i Rakić, vjerovatno zbog učestalih hapšenja korumpiranih inspektora, bili na oprezu. Izbjegavali su sastanak u kafiću, restoranu i slično, pa je Miletić odlučio da se sa oštećenim sastane - u automobilu. Određeno vrijeme su se vozali po banjalučkim ulicama, da bi na kraju rekao žrtvi gdje da ostavi novac, što je ovaj i učinio.

Poreska uprava o hapšenju inspektora: Podržavamo aktivnosti policije i tužilaštva

Poreska uprava o hapšenju inspektora: Podržavamo aktivnosti policije i tužilaštva

Za to vrijeme osumnjičeni su bili pod prismotrom policijskih inspektora PU Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Kada je posao završen usijedilo je hapšenje.

ATV ekskluzivno saznaje: Uhapšena dva inspektora Poreske uprave u Banjaluci

ATV ekskluzivno saznaje: Uhapšena dva inspektora Poreske uprave u Banjaluci

Inače Miletić i Rakić radili su kao inspektori banjalučkog Područnog centra Poreske uprave Republike Srpske, baš kao i šestorica njihovih kolega koji su uhapšeni u decembru, odnosno oktobru prošle godine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.