SIPA

Hapšenje zbog terorizma: Zeničanin prijetio ubistvom nevjernika i čifuta

Istražioci SIPA uhapsili su muškarca iz Zenice, koji se na Fejsbuku predstavlja kao Еdin Podgora, zbog sumnje da je počinio krivično djelo terorizma!

U SIPA navode da je osumnjičeni na pomenutom Fejsbuk profilu objavio zabrinjavajući video snimak.

”Prema prikupljenim saznanjima uhapšeni je na svom Fejsbuk profilu objavio video snimak na kojem se predstavlja kao Еdin Podgora i govori da je krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate marke”, saopštila je SIPA.

Dodaju da je po nalogu Suda BiH u Zenici izvršen pretres stambenih i pomoćnih objekata na dvije lokacije, koje je osumnjičeni koristio.

”Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj, za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom  vatrenom oružju”, saopštila je SIPA.

Dodaju da je osumnjičeni uhapšen i sproveden u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

”O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine”, navode u SIPA.

Dodaju da je akcija hapšenja realizovana u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH i MUP-om Zeničko-dobojskog kantona.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Еmisija: Priča se

  '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.