Danko Budić

Hrabri gradiški pumpadžija spriječio razbojništvo: Odmah sam prepoznao ko je! VIDЕO

  • Izvor: ATV
  • 01.12.2023. 11:41

U gradiškom selu Laminci, sinoć je spriječen pokušaj razbojništva.

Naime, maskirani razbojnik inicijala A.J. je oko 20.45 časova uz prijetnju metalnom šipkom pokušao otuđiti novac iz jedne benzinske pumpe.

Pokušaj pljačke benzinske pumpe u Gradišci, uhapšen osumnjičeni

Pokušaj pljačke benzinske pumpe u Gradišci, uhapšen osumnjičeni

U tome ga je spriječio hrabri radnik, Danko Budić.

Ovaj Gradiščanin, za ATV kaže da je odmah prepoznao o kome je riječ.

- Sve se dogodilo juče oko 20.45 časova na benzinskoj pumpi u Lamincima. Dok sam privodio smjenu kraju, na vrata je ušao maskirani razbojnik. Na glavi je imao fantomku, dok je u ruci držao metalnu šipku. Čim je ušao, rekao je "daj pare, trebaju mi za majčinu operaciju, znam gdje stoji novac". Međutim, po trenerci, po građi, glasu i zbog toga što mu je fantomka spala, ja sam prepoznao ko je. Riječ je o našem bivšem radniku, radio je na našoj pumpi u mjestu Brestovčina. Riječ je o Amaru Jusufoviću. Prepoznao sam ga i rekao mu "kakve pare Amare, šta je sa tobom, da li si pijan". Još sam mu rekao da ne može dobiti pare, ali on nije odustajao i stalno je tražio novac. Zatim sam odlučio da iz kase izvadim 50 KM, kako bih mu prišao i savladao ga. Potom mu govorim uzmi novac, na šta on meni odgovara "nije to sve, ima još novca". Ja kako prilazim njemu on izlazi unazad na vrata. U tom trenutku, udaram ga vratam po prstima, a zatim i dva puta u glavu, isto vratima. Nakon toga, nailazi automobil da toči gorivo, a razbojnik se daje u bijeg - priča Budić za ATV.

Kako dalje navodi hrabri pumpadžija, policiji je odmah rekao o kome se radi.

- Rekao sam ko je razbojnik i da sam ga prepoznao po odjeći i fizionomiji - zaključio je Budić.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te da se u redovnoj proceduri protiv lica A.J. podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: