MUP FBiH

Isak se oglasio o velikoj akciji SIPA-e, odgovorio i gdje je direktor FUP-a Vahidin Munjić

  • Izvor: Kliks
  • 22.04.2024. 13:28

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak obratio se danas medijima povodom velike akcije kojom rukovode policijske agencije u BiH, a u kojoj je do sada bilo privođenja visokorangiranih zvaničnika.

Isak je naglasio da potpuno povjerenje polaže u policijske službenike te da sada preostaje da vidimo šta će se dalje dešavati po ovom pitanju.

Podsjećanja radi, u toku je akcija "Blek Taj 2", po nalogu Tužilaštva BiH, kojom rukovodi SIPA-e uz pomoć Еuropola, DЕA i FBI.

Na pitanje o tome što se spekuliše da li je uhapšen v.d. direktor FUP-a Vahidin Munjić, Isak kaže da je prije nekoliko trenutaka bio s njim.

Zbog kartela

Zbog kartela "Tito i Dino" biće priveden i direktor FUP-a Vahidin Munjić?

"Vahidin Munjić je bio prije nekoliko minuta bio u svojoj kancelariji gdje su bili i pripadnici SIPA-e i MUP-a KS. Sada ne znam gdje je, ali sam prije nekoliko minuta bio s njim", kazao je Isak.

Istakao je da građani vjeruju FMUP-u te da će ova agencija opravdati očekivanja.

"Građani cijene policiju FBiH i ona iza sebe ima značajna dostignuća. Radi se o predmetu i događajima od prije tri, četiri godine i ne znam šta se tada dešavalo. Malo mi je neozbiljno da prikupljanje dokaza traje ovoliko godina, ukoliko je bilo dokaza, tada je to trebalo biti riješeno", poručio je Isak.

Naglasio je da će, ukoliko se pokaže da je bilo ko iz FMUP-a i FUP-a bio umješan u kriminal, biti i sankcionisan.

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o velikoj akciji u tri grada

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o velikoj akciji u tri grada

"Ako bude umiješanosti u bilo kakvu kriminalnu radnju, svi oni koji se bave kriminalom, nikada neće imati moju podršku. Samo po zakonu i nikako drugačije", ističe ministar.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak i premijer FBiH Nermin Nikšić održali su danas sastanak povodom opsežne akcije "Blek Taj 2" koja se provodi širom BiH.

Isak je Nikšića ugostio u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

MUP KS o privođenju visokih dužnosnika u policiji: Dokazi su prikupljeni iz kriptovanih aplikacija

MUP KS o privođenju visokih dužnosnika u policiji: Dokazi su prikupljeni iz kriptovanih aplikacija

Sagovornici su naglasili da vjeruju u zakonit i ispravan rad svih institucija te da stavljaju na raspolaganje istražnim organima svu dokumentaciju, kao i sve što je potrebno, a što bi moglo doprinijeti rasvjetljavanju navedenih događaja.

Takođe, naglašavaju da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije nastaviti da u skladu sa svojim nadležnostima provode redovne aktivnosti bez obzira na navedene okolnosti.

Nikšić i Isak nastaviće da prate rad istražnih organa bez namjere da utiču i ometaju tok istrage dajući punu podršku zakonitom radu nadležnih institucija.

Pratite nas i putem Vibera