Mostar

Istraga zbog nesreće u kamenolomu

  • Izvor: Fena
  • 07.04.2024. 11:44

Istraga zbog nesreće izazvane odronom koji je nastao prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma u mjestu Bijela kod Mostara u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a oštećeno više vozila, nastavljena je i jutros.

Iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a izvijestili su u ned‌jelju da je istraga nastavljena te da policija osigurava mjesto nesreće.

Podsjećaju da je 6. aprila, oko 18:30 sati, došlo do aktiviranja klizišta velike količine kamena zbog miniranja kamenoloma.

Prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma odlomio se i drugi dio, što je prouzrokovalo veliku količinu kamenih odrona koji su završili u rijeci. 

Ovo je trenutak odrona kod Mostara

Ovo je trenutak odrona kod Mostara

Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u njima.

- Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema. Povrijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val, dok se druga ozlijeđena osoba nalazila na obali u trenutku nesreće - kažu iz Operativnog centra i dodaju da se obje osobe medicinski zbrinute.

Zamalo tragedija kod Mostara: Minirali dio brda, pao i drugi

Zamalo tragedija kod Mostara: Minirali dio brda, pao i drugi

Policija osigurava mjesto nesreće, istraga je prekinuta sinoć zbog mraka i nastavila se jutros, dodaju iz spomenutog centra. 

Pratite nas i putem Vibera