OŠ ”Georgij Stojkov Rakovski”

Jeziv snimak iz igrice prestravio roditelje banjalučke škole!

Nakon što je banjalučku Osnovnu školu "Georgi Stojkov Rakovski" potresla vijest da je učenik prijetio đacima da će "napraviti spisak", po ugledu na masakr u Beogradu gdje je K.K. ubio devet đaka i radnika obezbjeđenja, dodatnu paniku među roditelje unio je snimak, koji je počeo da se širi mrežama.

Na snimku, koji je u posjedu ATV-a, vidi se vizuelni prikaz iz pucačke igrice ”Counter strike" gdje se igrač, naoružan kalašnjikovom, kreće mapom. Ono što je prestravilo roditelje je činjenica da mapa, odnosno zgrada i dvorište ispred koje se pucač kreće, predstavljaju repliku OŠ ”Georgi Stojkov Rakovski”... Zasad nije poznato ko je i kada napravio takvu grafiku, što je predmet detaljnih provjera istražnih organa.

Roditelji su prestravljeni i od nadležnih institucija traže odgovore. Mnogi tvrde da djecu neće slati u školu, dok ne dobiju detaljne informacije o snimku, ali i prijetnjama ”spiskom” koje je iznosio jedan od učenika.

Učenik iz banjalučke škole prijetio đacima da će napraviti spisak likvidacije

Učenik iz banjalučke škole prijetio đacima da će napraviti spisak likvidacije

Podsjetimo, direktorica OŠ ”Georgi Stojkov Rakovski”, za Nezavisne novine je ranije rekla da je škola o nemilom događaju obavijestila nadležne institucije.

"Sve je pod kontrolom, policija je razgovarala sa roditeljima djeteta, kao i psihološka služba škole. Srećom nije napisan spisak, sve je preduzeto na vrijeme", kazala je Ljubojevićeva i dodala da je o ovom događaju informisan i Centar za socijalni rad Banjaluka.

Dodala je da je juče održan Savjet roditelja u školi gdje su roditeljima prenesena dešavanja.

"Roditelji su zabrinuti, ali osjećaju se sigurnije jer smo mi sve preduzeli što je moguće da ne dođe do tragedije", kazala je Ljubojevićeva.

Drama u školi u Prnjavoru: Maloljetnik drugarima prijetio ubistvom

Drama u školi u Prnjavoru: Maloljetnik drugarima prijetio ubistvom

Nadležni kažu da je u cijeli slučaj uključen multisektorski tim, te da se ništa ne prepušta slučaju. Sa svime je upoznata i PU Banjaluka koja je preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a kako saznajemo nikakav spisak nije pronađen.

Pratite nas i putem Vibera