Jošilo izlazi na slobodu uz jemstvo od pola miliona KM!

Jovan Jošilo (40) iz Banjaluke, koji je pod istragom Tužilaštva BiH za organizovani kriminal u predmetima ”Storidž” i ”Transporter”, uskoro izlazi na slobodu, saznaje ATV.

Jošilu 26. marta ističe mjera pritvora koju mu je, zbog opasnosti od bjekstva, ranije odredio Sud BiH. Na današnjem ročištu Tužilaštvo BiH nije tražilo produženje pritvora i predloženo je da mu se izreknu mjere zabrane uz, kako nezvanično saznajemo, jemstvo od 500.000 maraka.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je Jošilo pod istragom u ”Skaj” predmetima ”Transporter” i ”Storidž”. Osumnjičen je za organizovani kriminal povezan sa međunarodnim prometom velikih količina droge.

Jovan Jošilo pod velikim mjerama obezbjeđenja izručen u BiH

Jovan Jošilo pod velikim mjerama obezbjeđenja izručen u BiH

Jošilo je u aprilu 2022. godine uz pomoć jataka izbjegao hapšenje u Banjaluci. Sutradan je priveden u Nemili u Zeničko-dobojskom kantonu, ali je policajcima na uvid dao lažni dokument Republike Slovenije i ubrzo je pušten na slobodu. U međuvremenu je pobjegao iz BiH i u julu je uhapšen na području Istre u Hrvatskoj, takođe s lažnim dokumentima. U Hrvatskoj je iza rešetaka bio do 29. novembra prošle godine kada je izručen u BiH.

Jošilovo ime se našlo i u izvještaju o otkrivanju više izvršilaca uključenih u planiranje, pripremanje i izvršenje ubistva Slaviše Ćuluma koji je MUP Srpske, na osnovu prepiski iz ”Skaj” aplikacije, dostavio Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske.

Tužilaštva u Srpskoj bez ijedne ”Skaj” optužnice

Tužilaštva u Srpskoj bez ijedne ”Skaj” optužnice

Istraga nije okončana, a većina prijavljenih su nedostupni istražnim organima.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.