Uhapšena u akciji "Dama"

Kćerka policijskog inspektora osumnjičena da je rukovodila švercom droge

 • Izvor: ATV
 • 16.02.2024. 15:34

Kćerki policijskog inspektora, koja je uhapšena u akciji "Dama" I. R. (25) zbog prodaje marihuane, amfetamina i ekstazija, produžen je pritvor.

Ona je uhapšena u januaru ove godine, a pritvor joj je produžen zbog opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo.

Osumnjičenoj za neovlašteni promet opojnih droga, na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH pritvor je produžen za dva mjeseca.

Osmica i Debevec ostaju u pritvoru

Osmica i Debevec ostaju u pritvoru

Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH izveli su 16. januara operativnu akciju koja je rezultirala razbijanjem organizovane grupe za promet opojnih droga, a kojom je rukovodila upravo I. R.

Uhapšeni članovi ove grupe su nakon policijskog i tužilačkog zadržavanja pušteni da se brane sa slobode, dok je za I.R. Tužilaštvo predložilo određivanje pritvora. Kako je obrazloženo, ona je s ciljem sticanja finansijske koristi organizovala grupu za nabavku, prodaju, predaju, prevoz, držanje i posredovanje u kupoprodaji opojnih droga kanabis sativa L, amfetamin spid i MDMA ekstazi.

"Tako organizovana grupa na ovom području djelovala je od kraja januara 2023. godine do dana hapšenja, neovlašteno prometujući više od dva kilograma marihuane, više od pet kilograma amfetamina i neutvrđenu količinu tableta MDMA ekstazi", navode iz Tužilaštva.

Osumnjičeni za terorizam uhapšen na aerodromu u Sarajevu

Osumnjičeni za terorizam uhapšen na aerodromu u Sarajevu

Kako su naveli, osumnjičena može izjaviti žalbu na ovu odluku, a u međuvremenu Tužilaštvo nastavlja istragu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kako podsjećaju iz Tužilaštva, u nastavku akcije "Dama" istražne aktivnosti proširene su i na policijske inspektore I. Ristića (49) oca osumnjičene, kao i na njegovog kolegu S. Denića (48), koji su odmah sutradan uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, pišu Nezavois

Njih dvojicu sumnjiče da su tokom 2022. i 2023. godine, znajući da se A.T. i Ristićeva kćerka I.R. bave neovlaštenim prometom opojnih droga, iskoristili službeni položaj kako bi im pribavili korist.

Ovo je saradnik Petrovića koji gole žene vozi u službenom vozilu

Ovo je saradnik Petrovića koji gole žene vozi u službenom vozilu

Sumnja se da su u više navrata zahtijevali i primili novac da ne preduzmu službene radnje otkrivanja i gonjenja osoba koje se bave neovlaštenim prometom opojnih droga.

"Pošto je po žalbi Tužilaštva, Apelacioni sud ukinuo odluku kojom je niži sud prvobitno odbio pritvoriti osumnjičene, Osnovni sud otklonio je ranije propuste odredivši im pritvor od jednog mjeseca. Njima je pritvor pravosnažno određen usljed bojazni da bi uticajem na svjedoke mogli ometati krivični postupak", navode iz Tužilaštva.

Pratite nas i putem Vibera

 • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

  'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

 • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Naša Srpska