Prijava

Lažna inspektorka: Godinama se predstavljala kao službenik SIPA i MUP-a

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela je prijavu protiv M.B. iz Banjaluke koja se u posljednje četiri godine lažno predstavljala kao službenik SIPA i MUP-a Republike Srpske u namjeri pogodovanja trećim osoba u vezi sa istragama koji su protiv njih vođeni.

U SIPA navode da je izvještaj podnesen Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, a M.B. je na teret stavljeno da je počinila krivično djelo lažno predstavljanje.

”Prilikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti SIPA, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim osobama u javnim organima na području Banjaluke predstavljala kao ovlaštena službena osoba SIPA u namjeri pogodovanja trećim osobama u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi”, saopštila je SIPA.

Dodaju da su prikupljena saznanja da je osumnjičena u posljednje četiri godine u Banjaluci neutvrđenom broju osoba iz svoga bližeg i daljeg okruženja, iz trenutno neutvrđenih razloga, predstavljala kao ovlaštena službena osoba SIPA i MUP-a Republike Srpske te da navedene radnje i dalje čini.

”Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje sumnjaju da im se prijavljena ženska osoba i/ili bilo koja druga osoba lažno predstavljala kao ovlaštena službena osoba SIPA, da navedeno prijave lično dolaskom u prostorije Regionane kancelarije u Banjaluci ili putem telefona 051/348-280, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mjera i radnji te procesuiranja istih”, saopštila je SIPA.


Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok