Mudžahedin najavljivao ubistva nevjernika: Podgori predložen pritvor

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Еdina Podgoru (51) iz Zenice osumnjičenom za prijetnje terorizmom na društvenim mrežama.

U Tužilaštvu BiH navode da je SIPA protiv Podgore podnijela prijavu zbog sumnje da je 18. aprila na Fejsbuku objavio uznemirujući video snimak.

”Osumnjičeni je na društvenoj mreži javno objavio video snimak uznemirujućeg sadržaja u kojim prijeti široj populaciji stanovništva, da je mudžahedin i u kojem najavljuje ubistva kjafira `nevjernika`”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Osumnjičeni je nakon objave identifikovan, lociran i uhapšen. Od njega su oduzeti predmeti i sredstva koji će biti korišteni kao dokaz u postupku, a osumnjičen je za krivično djelo terorizma.

Hapšenje zbog terorizma: Zeničanin prijetio ubistvom nevjernika i čifuta

Hapšenje zbog terorizma: Zeničanin prijetio ubistvom nevjernika i čifuta

”Mjera pritvora predložena je iz razloga zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo učiniti krivično djelo ili dovršiti započeto, kao i zbog naročitih okolnosti izvršenja krivičnog djela, gdje bi puštanje osumnjičenog na slobodu prouzrokovalo uznemirenje javnosti i građana”, navode u Tužilaštvu BiH.

Podsjetimo, Podgora je uhpašen u akciji SIPA nakon što je na svom Fejsbuk profilu objavio video u kojem govori da je ”krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana” i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate marke. Nož i pištolj su pronađeni, a ispostavilo se da se ne radi o vatrenom oružju.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.