PU Banjaluka

Načelnik Kotor Varoši osumnjičen za neizvršavanje sudske odluke

PU Banjalučka podnijela je prijavu protiv Zdenka Sakana, načelnika opštine Kotor Varoš, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neizvršavanje sudske presude.

Prijava je podnesena Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

”Lice Z.S. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinilo u vremenskom periodu od 03. februara do 4. jula 2023. godine, na način da kao odgovorno lice nije provelo Presudu Vrhovnog suda Republike Srpske, u kojoj je potvrđena Presuda Osnovnog suda u Kotor Varoši, odnosno obaveza da se oštećenim licima nadoknade troškovi sastava revizije”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kako saznaje ATV neizvršavanje presude se odnosi na slučaj vatrogasaca iz Kotor Varoša. Naime, Petar Božičković, Ljubo Popović, Radojko Kverović, nezakonito su otpušteni sa posla prije više od pet godina. Njihov slučaj se našao pred Vrhovnim sudom Republike Srpske koji je odlučio da oni moraju biti vraćeni na svoja radna mjesta, te da im moraju biti isplaćene zaostale plate i doprinosi.

Vatrogasci iz Kotor Varoša pobijedili na Vrhovnom sudu Srpske

Vatrogasci iz Kotor Varoša pobijedili na Vrhovnom sudu Srpske

Zdenko Sakan za ATV kaže da navodi iz policijske prijave nisu tačni.

”U toj presudi izvršenje nije išlo ka opštini, već prem vatrogasnom društvu. Ja sam ispitan u tužilaštvu u vezi s tim. Pojasnio sam da su uloženi prigovori i da je tu procedura još u toku. Čeka se da sud donese odluku po prigovoru. Dakle smatram da se tu radi o lažnom prijavljeivanju”, rekao je Sakan.


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.