Laktaši

Nakon saobraćajke prijetio policajcima, pa oštetio policijsku stanicu

  • 28.02.2024. 11:11

M.Z. (41) iz Laktaša uhapšen je zbog sumnje da je pijan učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Trnu kod Laktaša, nakon čega je prijetio policajcima, te oštetio inventar u Policijskoj stanici Laktaši.

U PU Banjaluka navode da je M.Z. u ponedjeljak oko 22 časa učestvovao u saobraćajnoj nezgodi. Došlo je do sudara njegovog ”mercedesa” sa automobilom ”citroen” kojim je upravljao N.P. iz Banjaluke, koji je u nezgodi povrijeđen.

”M.Z. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola pri čemu je utvrđeno prisustvo od 1,82 g/kg alkohola u organizmu. Lišen je slobode jer je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola”, navode u PU Banjaluka.

Dodaju da je M.Z. sproveden u prostorije PS Laktaši.

”Osumnjičeni je vrijeđao i upućivao ozbiljne prijetnje policijskim službenicima. Nakon toga se oglušio o zakonito izdata naređenja, da bi fizičkom snagom oštetio inventar policijske stanice”, navode u policiji.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje. Protiv M.Z. će biti podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Takođe, uručen mu je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: