Apel iz PU Banjaluka

Ne nasjedate na prevaru: Javljaju se kao potencijalni kupci, pa robu plaćaju vašim novcem

  • Izvor: ATV
  • 14.07.2021. 14:45

Policijska uprava Banjaluka apeluje na građane da ne nasjedaju na prevare putem interneta.

"Policijska uprava Banjaluka raspolaže saznanjima da se u zadnje vrijeme građanima koji su na „Olx.ba“ platformi objavili da prodaju određenu robu, javljaju nepoznata lica putem  „Viber“ ili „WhatsApp“ aplikacije predstavljajući se kao potencijalni kupci. Nepoznata lica potom građanima šalju link tvrdeći da su robu uplatili, a klik na link vodi do nepoznate internet stranice gdje se traži upisivanje podataka sa bankovne kartice (broj kartice, rok važenja i „CVC“ kod). Kada se domognu ovih podataka, nepoznata lica vrše plaćanje robe i usluga putem interneta, a plaćanje se vrši sa računa oštećenog", navode iz PU i dodaju:


"Građani se upozoravaju da ne daju podatke sa kartice, kao ni svoje lične podatke, a da je za prijem uplate od kupca dovoljno da ustupe podatke o broju svog žiro računa ili „IBAN“-a."

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.