ATV

Ostaje na slobodi

Odbjegli Mišković lociran u Hrvatskoj, izručenje nije moguće

Ivica Mišković (64) iz Kaknja, koji je pobjegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci, uspio je prebjeći u Hrvatsku i tamo je lociran, a budući da je riječ o hrvatskom državljaninu on neće biti izručen pravosuđu BiH.

”MUP Republike Srpske aktivno radi na lociranju navedenog lica od samog njegovog bjekstva i u saradnji sa kolegama iz Hrvatske on je lociran u toj zemlji. O tome su obaviještene nadležne institucije, koje će preduzimati dalje mjere u skladu sa međunarodnim sporazumima, jer se radi o licu koje je državljanin Hrvatske”, rekla je za ATV portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Nezvanično saznajemo da je hrvatska policija prošle sedmice obavijestila MUP Republike Srpske da je Mišković pronađen i lociran u Zagrebu, te da njegovo izručenje nije moguće.


ATV u posjedu novog snimka odbjeglog pedofila, bjekstvo pod lupom policije

ATV u posjedu novog snimka odbjeglog pedofila, bjekstvo pod lupom policije

RTRS piše da je nakon raspisivanja međunarodne potjernice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio obavještenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom ЕU, te da su o međunarodnoj potjernici obavijestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Mišković bez lisica sam ostao u prostoriji iz koje je pobjegao

Mišković bez lisica sam ostao u prostoriji iz koje je pobjegao

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom prvosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Raspisana potjernica za odbjeglim pedofilom Ivicom Miškovićem

Raspisana potjernica za odbjeglim pedofilom Ivicom Miškovićem

Podsjetimo, Mišković je 7. novembra pobjegao nakon što mu je izrečena nepravosnažna presuda od četiri godine zatvora zbog obljube tada 9-godišnje djevojčice. Dosadašnja istraga je pokazala da Mišković nakon presude nije bio vezan lisicama, te da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji, što je on iskoristio i iskočio kroz prozor. U tome je pokušala da ga spriječi sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, ali nije uspjela.


Pratite nas i putem Vibera