Incident u OŠ "Jovan Dučić"

Oglasila se majka koja je pretukla učiteljicu, evo šta kaže

  • Izvor: Blic
  • 14.06.2024. 17:47

Majka koja je napala nastavnicu biologije u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” iznijela je svoju stranu priče.

Rekla je da nije u redu to što je uradila, ali da je bila isprovocirana ponašanjem nastavnice koja je, kako ona tvrdi, gurnula njenu djevojčicu.

– Bila sam izrevoltirana, okrenula se, uhvatila je za kosu malo jače dok se ona savila i kleknula na koljena. Ničega drugog nije bilo. Ovo što sam uradila nije u redu, bila sam isprovocirana njenim ponašanjem. Ali apsolutno nije pedagoški to što je gurnula moje dijete, i da joj je makar samo rekla “izvini dušo”, bilo bi u redu. Kakvo je to sklanjanje djeteta, ako je ti gurneš da ona padne – rekla je Snežana Lučić u razgovoru za Blic, dodavši da njena kćerka ima ozbiljan zdravstveni problem, zbog kojeg nikako ne smije da se povrijedi i padne.

Užas u školi

Užas u školi "Jovan Dučić" - Majka đaka pretukla nastavnicu biologije

Lučić dodaje “da nasilje nije rješenje”, ali ne poriče da je učiteljicu počupala za kosu.

– S ovom učiteljicom konkretno nisam imala nikada ni problem niti bilo kakvih dodirnih tačaka, jer dijete nije kod nje u odjeljenju. Sa školom imamo jako dobru saradnju, jer djeca vole ovu školu i dijete se sinoć uplašilo da li će nju izbaciti iz škole. Ja nipošto ne želim da mi djeca idu sa strahom u školu, i da bilo ko upire prstom u njih – priča Snežana.

– Stojim iza toga što sam uradila. Nije bilo ni vrijeme, ni mjesto, ni način. Apsolutno sam svjesna svoje krivice, ali sam bila isprovocirana njenom reakcijom, moram reći bezobrazlukom. Ja sam joj najnormalnije prišla da se upoznamo, rekla sam ko sam kad je izlazila za autobusa, dok su sva djeca bila u autobusu, mirnim glasom i tonom. Samo sam joj rekla: “Dobro veče, da li ste vi učiteljica Snežana?” Rekla je: “Da, ko ste vi?” Odmah je bio arogantan stav. Ja kažem, ja sam takođe Snežana, majka tog i tog djeteta, koje ste na Kopaoniku gurnuli. Rekla je: “Šta hoćete od mene? Ja sad moram da izbacujem djecu iz autobusa” – prepričava ova majka.

Kako tvrdi, na to joj je rekla da će sutradan doći da porazgovara u školi s njom i direktoricom.

Ona je dodala da se prvo pronijela informacija da su ona i suprug napali učiteljicu čim je došlo do incidenta.

– To je bilo utorak naveče, djeca su bila na Kopaoniku, i nikako nije tada moglo da dođe do incidenta. Nije bilo ni čim je izašla iz autobusa, daleko od toga. Sačekali smo da se djeca raziđu, ostalo je par roditelja i nekoliko djece kad smo suprug i ja prišli da je pitamo ima li minut vremena, i da li možemo samo da porazgovaramo. Gledala je u telefon i rekla da nema. Onda ju je suprug zamolio na šta je ona odgovorila:

- Rekla sam vam da nemam vremena, ostavite me na miru – tvrdi ona.

Najveći problem je, smatra majka koja je nasrnula na učiteljicu, što su se tu i roditelji koji su bili prisutni umiješali bez potrebe, jer nisu znali ni o čemu se radi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: