Požega - Užice

Ograničenje 45 kilometara na sat djevojka sa probnom dozvolom vozila 116,7

 • Izvor: RTS
 • 26.05.2024. 12:58

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, presretačem su na državnom putu Požega - Užice zaustavili osamnaestogodišnju djevojku koja je upravljala automobilom marke “reno“ brzinom od 116,7 kilometara na sat, na delu puta gde je za vozače sa probnom vozačkom dozvolom ograničenje brzine kretanja 45 kilometara na sat.

Prilikom kontrole je utvrđeno da vozilo nije bilo označeno posebnom oznakom "P", za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, saopštio je MUP.

Protiv osamnaestogodišnje djevojke je podnijeta odgovarajuća prekršajna prijava.

Ministarstvo unutrašnjih poslova skreće pažnju da je u prethodnom periodu u saobraćajnim nezgodama nastradao veliki broj mladih osoba, uključujući dvije osobe koje su upravljale vozilima sa probnom vozačkom dozvolom.

S obzirom na to da se bliži vrijeme maturskih proslava, MUP apeluje na mlade vozače da budu odgovorni, poštuju saobraćajne propise i ne dozvole da jedan trenutak nepažnje zauvijek promijeni njihov život i živote njihovih porodica, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.