Sjeverna Makedonija

Ovo je muškarac čije je tijelo pronađeno pored Vanjinog

  • Izvor: Agencije
  • 04.12.2023. 08:56

Panče Žežovski (74) iz Velesa pronađen je mrtav, a njegov nestanak je prijavljen 22. novembra.

Kako je saopštilo tužilaštvo, isti ljudi stoje iza ubistava Pančea i Vanje Gorčevske (14), koja je danas pronađena mrtva.

Nakon mjera koje su preduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas u okolini Skoplja je pronađeno beživotno tijelo maloljetne Vanje, piše "kurir.mk".

U vezi sa oba slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici.


Horor dobio novo poglavlje: Poznat razlog svirepog ubistva Vanje (14)

Horor dobio novo poglavlje: Poznat razlog svirepog ubistva Vanje (14)

Podsjetimo, vozilo marke citroen je pronađeno zapaljeno, a nakon vještačenja obezbijeđeni su materijalni dokazi o umiješanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije, biti podnijeta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv "sebičnost". Izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području SVR Skoplje, SVR Veles i SVR Štip, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računari, vozila i dr.

Obavljeni su brojni razgovori sa porodicama, poznanicima i prijateljima, a u istražne radnje svakodnevno je bilo uključeno nekoliko stotina policajaca koji su isključivo radili na ovim slučajevima.

Javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dvije lokacije na kojima su pronađena tijela nestalih.

Izdati su nalozi za obdukciju tijela žrtava. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i vještačenje svih tragova i dokaza sa obje lokacije.


Širi se snimak odnosa dva mladića i djevojke, uključila se policija

Širi se snimak odnosa dva mladića i djevojke, uključila se policija

Javni tužioci su izdali naloge za pretrese više lokacija, obezbjeđivanje snimaka video nadzora, lociranje na osnovu baznih stanica, analizu i forenziku elektronskih uređaja, forenziku materijalnih tragova i dokaza, uključujući automobil povezan sa tragičnim događajima.

Nakon izvršenih dokaza i naloženih vještačenja, tužilaštvo će protiv svih osumnjičenih pokrenuti odgovarajuće postupke.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.