Milenko Tomić

Pedofil bi uskoro mogao na slobodu!

  • Izvor: ATV
  • 22.01.2024. 19:03

Okončajte, već jednom, glavni pretres protiv pedofila jer bi zbog odugovlačenja postupka, po sili zakona, za nekoliko dana mogao da bude na slobodi - poruka je ovo koja danas stiže iz Bijeljine.

Riječ je o treneru boksa Milenku Tomiću, kome se sudi zbog obljube djevojčice koju je trenirao. Mnogi su zbog toga ogorčeni.

I na današnjem ročištu samo kupovanje vremena, kažu očajni roditelji djevojčice koju je Tomić obljubio 2021.

- Mi smo se nadali da će danas biti donijeta završna riječ, međutim kao i svaki put do sada njegovi branioci su pronašli da kažem rupe u zakonu ili da kažem koriste sve dozvoljene i nedozvoljene radnje. Prošli put su tražili izuzeće sudskog vijeća, to im nije pošlo za rukom, isto Vijeće je bilo i danas, tražili su izuzeće glavnog tužioca - kaže majka djevojčice.

Okružni sud za dvije godine nije uspio da okonča postupak. Tužilaštvo je svoje odradilo na vrijeme. Na njihov prijedlog Tomiću je trećeg februara 2022. određen pritvor koji može da traje do izricanja presude, najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice. Taj rok ističe prvog februara. 

Kraj potrage za srpskim vozačem Danijelom, uhapšen u velikoj policijskoj akciji

Kraj potrage za srpskim vozačem Danijelom, uhapšen u velikoj policijskoj akciji

- Očajni smo, mi smo vjerovali u institucije u krenuli u borbu kroz institucije misleći da će ovaj manijak da dobije odgovarajuću kaznu, ono što mu sleduje, međutim ovo se pretvara u farsu, ja sam kao roditelj očajan, ne znam šta da poručim budućim roditeljima koji se budu našli u ovakvoj situaciji - ističe otac djevojčice.

Prije ročišta održan je mirni protest.

"Zamislite da je vaša kćerka", "Zaustavimo pedofile", neki su od transparenata jutros pred Sudom u Bijeljini. 

Tomić je 2021. godine, u više navrata seksualno zlostavljao tada 13-godišnju djevojčicu, kojoj je bio trener. Današnje ročište je 29. po redu u ovom postupku, a nova četiri zakazana su do kraja januara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: