Nasilje

Pijan vozio u kontra smjeru i nakon hapšenja izazvao haos u policijskoj stanici

Zlatan Lukić-Bardak (37) iz Broda uhapšen je juče nakon što je pijan, bez vozačke dozvole, jednosmjernom ulicom vozio u kontra smjeru. Nakon hapšenja sproveden je u prostoriju za zadržavanje PS Brod u kojoj je oštetio vrata i bravu, zbog čega su morali da intervenišu i vatrogasci.

Inače Lukić-Bardak već ima istoriju nasilnih ispada u inostranstvu. U PU Doboj navode da je uhapšen nakon što je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola, odnosno kada mu je izmjerena koncentracija od 1,64 g/kg u organizmu. Ispostavilo se da nije imao ni vozačku dozvolu, te da u registru neplaćenih kazni ima novčani dug u iznosu od 1.786 KM zbog čega je od njega privremeno oduzet i automobil ”audi” kojim je upravljao.

”Prilikom kontrole utvrđeno da je Z.B.L. upravlja vozilom ”audi” prije sticanja prava na upravljanje vozila, pod dejstvom alkohola, u suprotnom smjeru u jednosmjernoj ulici. Tokom vožnje je vršio naglo startovanje automobila, uz šrkipu guma. Provjerom u službenim evidencijama utvrđeno je da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 1.786,05 KM”, saopšteno je iz PU Doboj.

Dodaju da je nakon hapšenja osumnjičeni smješten u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode u PS Brod, pri čemu je  upotrebom fizičke snage oštetilo navedenu prostoriju. Zbog toga će protiv njega biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupaka i dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj o izvršenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

”On je rukama, nogama i glavom lupao od vrata. Oštetio je bravu zbog čega se vrata nisu mogla otključati, pa su pozvani vatrogasci koji su obili vrata. Tom prilikom je utvrđeno da su vrata i brava oštećeni s unutrašnje strane”, kaže izvor ATV-a.

Zlatan Lukić-Bardak već je bio u sukobu sa zakonom, a danska policija je za njim 2005. godine raspisala potragu zbog sumnje da je učestvovao u više akcija uličnog nasilja, kao i u napadima na policiju.

Prema pisanju dnevnog lista JydskeVestkysten iz Еsbjerga, žrtve nasilja su bile nasumične žrtve koje su namamljivane u zasjedu u kojima bih napalo i pretuklo desetak osoba.

”Zlatan je već optužen za nasilje u vezi sa gradskom strankom u Vejrupu i Hovborgu, te za nasilje nad policijom”, navodila je danska policija uz potjernicu koju su objavili u medijima, upozoravajući građane da osumnjičeni postaje očajan prilikom pritvaranja i u stresnim situacijama.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.