Republičko tužilaštvo

Policajcima predložen pritvor, osumnjičeni za 24 krivična djela

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora policajcima PS Derventa Ivanu Zebi, Jovanu Zoriću i Nenadu Šainoviću osumnjičenima za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja.

U Tužilaštvu navode da se Zebi na teret stavlja da je počinio deset krivičnih djela primanja mita, Zorić devet, a Šainović pet krivičnih djela.

”Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak skrivanjen dokaza ili uticajem na svjedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela”, navode u Republčikom tužilaštvu.

Uhapšeni policajci sprovedeni u Republičko javno tužilaštvo

Uhapšeni policajci sprovedeni u Republičko javno tužilaštvo

Podsjetimo, radi se o uniformisanim policajcima Policijske stanice Derventa koji su često zajedno radili u patroli. Sumnja se da su duži period zaustavljali preprodavce drva, kojima su naplaćivali značajne iznose kako bi ih puštali da nekažnjeno prolaze pored njih. Еvidentirano je i više slučajeva u kojima su od vozača uzimali mito kako bi im ”oprostili” prekršaj ili pisali blaže kazne.

Osim njih istragom je obuhvaćeno još deset osoba, odnosno građana koji su policajcima davali mito. Tužilaštvu su prijavljeni M.M., V.Đ., D.Ž., M.A., S.M., S.S., P.S., G.T. i M.A. iz Dervente i D.B. iz Broda, a svima se na teret stavlja krivično djelo primanje mita.

Policajci osumnjičeni za reketiranje trgovaca ogrevom!

Policajci osumnjičeni za reketiranje trgovaca ogrevom!

Iz MUP Srpske ranije je saopšteno da će policijski službenici biti suspendovani i protiv njih će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Pratite nas i putem Vibera

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.