OJT Istočno Sarajevo

Poznanika ubo čakijom u grudni koš: Dugom treća optužnica za 18 mjeseci

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Alije Mujića zvanog Dugi (29) zbog nanošenja teških povreda M.Đ. koga je čakijom ubo u grudni koš!

Napad se dogodio 28. avgusta 2020. godine u stanu koji koristi P.M. u ulici Akademika Petra Mandić u Istočnoj Ilidži.

"Nakon svađe i fizičkog sukoba optuženi je, u namjeri da ga teško povrijedi, napao M.Đ. i nožem na preklapanje nanio mu tešku povredu grudnog koša, odnosno ubodnu ranu, sa izlivom zraka u lijevu grudnu duplju, opasnu po život. Nanio mu je i laku povredu u vidu ubodne rane palca lijeve šake", navodi se u optužnici.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Sokocu i ukoliko se dokaže krivica Mujiću prijeti kazna od dvije do osam godina zatvora.

Ovo je treća optužnica koja je u posljednjih godinu i po dana podignuta protiv Mujića. U junu prošle godine optužen je za napad na službeno lice, odnosno policajca kojeg je prilikom hapšenja ugrizao za ruku. Sve se odigralo u novembru 2021. kada su trojica policaca došli do Mujićevog stana kako bi mu uručili pismeni poziv za javljanje u nadležnu policijsku stanicu.

U optužnici se navodilo da je Mujić predmetima počeo da gađa policajce nakon što su mu saopštili zbog čega su došli, da bi nakon hapšenja jednog od njih ugrizao za ruku, nanoseći mu lakše povrede.

U aprilu ove godine Mujić je, zajedno sa Đorđem Maleševićem i Nejrom Kobiljak, optužen za nanošenje tjelesnih povreda Е.K. Njega su, nakon svađe, zajedno napali u decembru 2021. godine u stanu Kobiljakove u Istočnom Novom Sarajevu. Žrtvu su pesnicama udarali po glavi i tijelu nanijevši mu povrede u vidu nagnječenja glave, desne strane grudnog koša i desnog ramena.

Pratite nas i putem Vibera