Akcija ”Tranzit”

Poznat identitet uhapšenih za krijumčarenje 130 kilograma droge

Slobodan Radonja zvani Puh i Vladimir Stevanović zvani Mančo uhapšeni su u akciji "Tranzit", koju je SIPA sprovela u Istočnom Sarajevu, saznaje ATV.

Akcija je sprovedena na osnovu obavještajnih podataka prikupljenih analizom kriptovanih aplikacija ”Skaj” i ”Anom”.

Kako je ranije saopšteno iz SIPA uhapšene osobe su osumnjičene za krijumčarenje više od 130 kilograma narkotika iz država regiona u BiH, odnosno za organizovani kriminal i neovlašten promet drogom. 

”Za uhapšene postoji osnov sumnje da su na područje BiH iz Crne Gore, Srbije i Slovenije transportovali veću količinu droge i to oko 121 kilogram kanabisa, kilogram kokaina, više od dva kilograma heroina, pet kilograma prekursora za uvećanje mase heroina. Sve je rađeno u cilju sticanja velike materijalne koristi”, saopšteno je iz SIPA.

SIPA uhapsila dvojicu osumnjičenih za krijumčarenje 130 kilograma droge

SIPA uhapsila dvojicu osumnjičenih za krijumčarenje 130 kilograma droge

U okviru akcije, po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, izvršeni su pretresi na pet lokacija u stanovima i drugim prostorijama koje su osumnjičeni koristili. Osumnjičeni su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Radonja i Stevanović i ranije su prolazili kroz policijske evidencije i operativno su dovođeni u vezu sa zloupotrebama narkotika.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.