Tužilaštvo KS

Predložen pritvor osumnjičenom Sarajkiću za ubistvo Krše u Sarajevu

  • 12.06.2024. 14:18

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora Nihadu Sarajkiću osumnjičenom da je u centru Sarajeva ubio Anela Kršu.

Pritvor je predložen zbog krivičnih djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju i nedozvoljeno držanje oružja. 

„Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti“, saopšteno je iz Tužilaštva.

Stravično ubistvo se dogodilo u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Novi detalji: Sarajkić ubio Kršu da bi zaštitio ženu, likvidirao ga na klupi!

Novi detalji: Sarajkić ubio Kršu da bi zaštitio ženu, likvidirao ga na klupi!

Tokom uviđaja je na mjestu ubistva pronađeno 16 čaura i pištolj. Obdukcija će pokazati koliko je metaka ispalio u Kršu. Prve informacije ukazivale su na to da je ispaljeno više od deset metaka te da je tijelo Krše bilo neprepoznatljivo. Vještak je u preliminarnom nalazu naveo „više prostrelnih rana“.

Mediji su objavili da je Kršo ubijen hicima iz neposredne blizine, a najviše rana imao je na prsima.

Informacije upućuju na to da je Sarajkić ubistvo isplanirao do u detalje. On je pozvao Kršu, koji mu je ranije prijetio, da se vide, a zatim je u njega pucao iz neposredne blizine. Ubio ga je dok su sjedili na klupi na Vilsonovom šetalištu. Prvi pucanj bio je koban, a zatim je u njega, dok mu je bio okrenut licem, ispalio više metaka.

Sarajkić je odmah pozvao policiju i predao oružje. Priznao je da je počinio ubistvo.

Sarajkić ka žrtvi ispalio 16 metaka!

Sarajkić ka žrtvi ispalio 16 metaka!

Još se utvrđuje tačan motiv ove brutalne likvidacije. Prema informacijama „Avaza“, Sarajkić je bio u emotivnoj vezi s Kršinom suprugom. Naši izvori tvrde da je ona Kršu nedavno napustila zbog nasilja u porodici, zbog čega je i hapšen, te da je započela vezu sa Sarajkićem.

U cijeloj priči, motiv ubistva nije ljubavni trougao, nego je izgledno da je Sarajkić želio zaštititi tu ženu od Kršinih prijetnji i nasilja.

Ubijeni Kršo je ranije osuđivan te ima devet pravosnažnih presuda, dok osumnjičeni za ubistvo Sarajkić nije nikada evidentiran za bilo koju vrstu krivičnog djela.

Pratite nas i putem Vibera