Sremska Mitrovica

Preminula beba: Ginekologu određen pritvor!

 • 20.01.2024. 21:38

Ginekologu iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici osumnjičenom za akušersko nasilje nad porodiljom u toj bolnici 12. januara danas je određen pritvor, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Sremskoj Mitrovici.

Osumnjičeni je saslušan, nakon čega je mu je sud, po prijedlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku — zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svjedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici nastavlja istragu u ovom predmetu, a javnost se obavještavati o svim radnjama koje preduzme.

Marica Mihajlović: Molim ga da mi spasi dijete

Podsjetimo, Marica Mihajlović je 11. januara primljena je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, tada je već prošlo nedjelju dana od njenog termina, a nije bilo ni nagovještaja da bi se mogla poroditi. Dvanaestog ujutru odlazi na pregled, kažu joj da je plodova voda zamućena i počinju sa indukcijom. Ipak, kako se nije dovoljno otvorila za porođaj, oko 17 časova doktor joj saopštava da mora na carski rez i od tada kreću najgori sati života za ovu mladu ženu.

"Vrijeme prolazi doktora nema, u 18.20 dolazi i odlučuje da me ipak porodi prirodnim putem, babice mu govore da ništa ne mijenja i da moram na carski. On se ipak držao svoje odluke jer je uradio pregled i vidio da se ništa ne mijenja i da je beba, još uvijek, jako visoko i da ne može da se spusti u karlicu", tvrdi Marica.

Izmučenoj i bez snage daju joj i kiseonik, ali beba i dalje ne mrda od mjesta gdje je bila, Marica kreće da preklinje doktora da je porodi na carski rez i spase dijete, a onda je, kako tvrdi, počinje i stravično maltretiranje.

"Ja ga i pored toga molim samo da mi spasi dijete", kroz suze ističe Marica.

Kada je porođaj napokon krenuo, kako Marica kaže, doktor je vidio da beba ne može nikako da se rodi, daje joj anesteziju i pokušava da je porodi nasilno.

"Pošto je vidio da beba ne može da se pusti počeo je da mi skače po stomaku i da me stiska, lomi mi rebro i ja gubim vazduh, a na kraju i svijest. Tada se beba zaglavila u karlici i od velikog pritiska se ukakila", objašnjava porodilja koja dodaje da je beba sve to sa plodovom vodom progutala.

Nažalost, iako je dijete moglo da uzima kiseonik, nije moglo da izdiše i dolazi do stvaranja mehurića na plućima, a onda i do prestanka rada srca. Doktori je reanimiraju, uključuju na aparate i odmah transportuju za Novi Sad.

"Beba je samo par sati bila živa, mene su sutradan oko 13 časova pozvali i rekli da je preminula. Oštetio joj se i mozak, da je preživjela imala bi posljedice", priča utučena Marica.

Nakon stravičnog iskustva koje je doživjela sa doktorom M. M. riješila je da svoju tragediju podijeli sa drugim sugrađankama kako bi ih upozorila, međutim, njoj se javio veliki broj žena koje su doživjele, nažalost, vrlo slično iskustvo.

Pratite nas i putem Vibera

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Еmisija: Priča se

  '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 22:35 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

  ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.