Preminuo muškarac koji je pretukao medicinsku sestru u Nišu

  • 03.08.2020. 12:16

S.K. (82), koji je 30. jula istukao medicinsku sestru N.O. (32) u Kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra, preminuo je sinoć u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo i pored napora ljekara, uslijedio je smrtni ishod", kažu sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako je Telegraf već pisao, starac je pokušao na silu da napusti bolnicu, što je bio povod incidenta.

"Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspjela da ga ubijedi da odustane od iracionalne namjere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima", objašnjavaju izvori.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavijestila Osnovno javno tužilaštvo.
Prema saznanjima, ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu lake tjelesne povrede ali nakon što je starac preminuo dalje postupanje organa gonjenja će biti obustavljeno.

"Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od Covida-19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć", rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Napadnuta medicinska sestra za sada ne želi da se oglašava o ovom događaju.

Ovo je drugi ozbiljniji incident u niškoj bolnici od početka epidemije korona virusa. Nišlija M.K. (27) je 20. aprila uhapšen zbog nasilničkog ponašanja jer je napao medicinske radnike i lomio inventar.

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom je priznao djelo, izrazio kajanje i izvinio se pa je pušten da nastavak postupka čeka na slobodi. Protiv njega je podnesena i prekršajna prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti jer je tokom intervencije, prijetio policajcima i psovao ih.

Tagovi: