Sud

Prijetio da će izvršiti teroristički napad u BiH: Bambiju određen pritvor

  • Izvor: ATV
  • 16.04.2024. 12:34

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Simbadu Bajrektareviću zvanom Bambi, osumnjičenom da je, nekoliko dana prije Bajrama, na društvenoj mreži prijetio stanovništvu da će počiniti teroristički napad.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, dežurni tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Bajrektarevića, zbog krivičnog d‌jela terorizam.

Osumnjičeni je, nekoliko dana prije obilježavanja vjerskog praznika Bajrama, 7. aprila ove godine , na društvenoj mreži postavio prijeteću poruku.

Simbad iz Velike Kladuše prijetio terorističkim napadom

Simbad iz Velike Kladuše prijetio terorističkim napadom

– Postavio je javnu poruku kojom prijeti široj populaciji stanovništva, nazivajući ih ‘nevjernicima’, ‘mnogobošcima’ i slično, počinjenjem terorističkog napada na živote osoba. Poruka je objavljena uz njegovu fotografiju u maskirnim hlačama i sa automatskim oružjem, nožem i crnom zastavom sa arapskim slovima, i na taj način postala dostupna korisnicima interneta i društvenih mreža – navode iz Tužilaštva BiH.

Bajrektarević je nakon objave identifikovan, lociran i uhapšen, a od njega su oduzeti predmeti i sredstva koja će biti korištena kao dokazi u postupku.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?