U bjekstvu

Raspisana potjernica za odbjeglim pedofilom Ivicom Miškovićem

  • Izvor: ATV
  • 08.11.2023. 18:35

Za odbjeglim pedofilom Ivicom Miškovićem iz Kaknja, koji je nakon presude pobjegao kroz prozor Osnovnog suda u Banjaluci, raspisana je potjernica i za njim se intenzivno traga. Nadzorne kamere ATV-a snimile su ga u trenutku dok je trčao kroz Gundulićevu ulicu iz pravca Aleje Svetog Save.

Zabilježile su ga i nadzorne kamere Adiko banke dok je bježao iza zgrada. Nakon toga mu se gubi trag. Na nogama su Sudska policija i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Faza prije njegovog bjekstva je bila faza sudske policije, to je svima nama jasno. To je nadležnost isključivo sudske policije. Onog časa kada je iskočio kroz prozor, uključili smo se i mi s aspekta naše potražnje intenzivno ga tražimo i mislimo da će to biti riješeno i javnost će biti o tome obaviještena", kaže Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog polne zloupotrebe djeteta, iz sudnice je doveden u prostoriju za zadržavanje koja se nalazi u prizemlju zgrade. Kako saznajemo, iskoristio je priliku dok je čekao rješenje, gurnuo policajku i krenuo u bijeg.

Mišković je osuđen zbog obljube devetogodišnjakinje, inače kćerke njegovog pastorka. Više od godinu dana bio je u bjekstvu, a uhapšen je u Njemačkoj na osnovu međunarodne potjernice i izručen pravosudnim organima Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera