Optužnica

Sarajlije optužene za razbojništvo i ucjenu nad trojicom homoseksualaca

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Irfana Mulalića i Ishaka Bilala zbog razbojništva i ucjena na štetu trojice homoseksualnih muškaraca koje su oštetili za 800 KM.

Kako je saopštilo tužilaštvo Mulalić se tereti da je od sredine oktobra 2023. godine do hapšenja, preko društvenih mreža i aplikacije za upoznavanje gej i biseksualnih muškaraca, stupio u kontakt sa trojicom homoseksualaca.

”Nakon što je s njima dogovorio susret u različitim stanovima na području Sarajeva, odmah po dolasku bi im prijetio zbog njihove seksualne orijentacije te uz udarce, prijetnju pištoljem, psovke i uvrede tražio novac. Od oštećenih je uzimao pin kodove kreditnih kartica sa kojih je podizao novac”, saopštilo je KT Sarajevo.

Dodaju da je u jednom od tih slučajeva učestvovao i optuženi Ishak Bilal. ”Optuženom Irfanu Mulaliću na teret se stavlja i da je ucjenjivao jednog od oštećenih da će njegovoj rodbini reći za njegovu seksualnu orjentaciju, ukoliko mu ne da novac. Takođe se i predstavljao kao policajac te pokazivao značku sa natpisom `special police`”, saopštilo je KT Sarajevo.

Dodaju da su optuženi na taj način stekli nezakonitu korist od oko 800 KM. Optužnicu je potvrio Opštinski sud u Sarajevu, a tužilaštvo je tražilo da se optuženima produži mjera pritvora.

”U optužnici je za glavni pretres predloženo saslušanje 12 svjedoka, jednog vještaka i izvođenje više od 120 materijalnih dokaza”, navode u Tužilaštvu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.