Sukob zbog žene

Škrbiću predložen pritvor zbog pokušaja ubistva

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Milanu Škrbiću (21) iz Gradiške osumnjičenom za pokušaj ubistva Živka Marjanovića u Seferovcima kod Gradiške.

U Tužilaštvu navode da se Škrbiću na teret stavlja pokušaj ubistva.

”Osumnjičeni je 25. oktobra oko 06.30 časova na lokalnom putu u mjestu Seferovci kod Gradiške upotrebom pištolja ispalio više hitaca u pravcu oštećenog M.Ž., u namjeri da ga liši života, usljed čega je oštećeni zadobio tjelesne povrede”, saopštilo je Tužilaštvo.

Sukob zbog žene: Osumnjičeni za pokušaj ubistva predat Tužilaštvu

Sukob zbog žene: Osumnjičeni za pokušaj ubistva predat Tužilaštvu

Dodaju da je pritvor zatražen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni  dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

PU Gradiška: Muškarac ranjen u rame, uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva

PU Gradiška: Muškarac ranjen u rame, uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

Podsjetimo, Marjanović je ranjen u desno rame i nalazi se van životne opasnosti, dok je Škrbić ubrzo pronađen i uhapšen. Prema nezvaničnim informacijama motiv ubistva je navodno sukob koji su žrtva i osumnjičeni imali zbog žene. 


Pratite nas i putem Vibera