PU Prijedor

Slovenci falsifikovanim evrima plaćali po Doboju i Prijedoru

  • 19.04.2024. 12:43

Državljani Slovenije Stefan Mariano Tovilović Kalamanda (25) iz Ljubljane i Art Okorn (21) iz Kranja, koji su prošle sedmice uhapšeni zbog sumnje da su u opticaj stavljali falsifikovane novčanice od 200 evra, prijavljeni su za novih šest krivičnih djela.

Prijavu protiv njih podnijela je PU Prijedor zbog sumnje da su počinili krivična djela krivotvorenje novca.

”Osumnjičeni se terete da su 10. aprila na benzinskim pumpama na području Prijedora stavili u promet šest falsifikovanih novčanica u apoenima od 200 evra. Na ovaj način pribavili su protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 2.300 KM”, saopštila je policija.

Napominju da se radi o istim osobama koje su 12. aprila uhapšene u Kotor Varošu zbog sumnje da su na području Doboj vršili ista krivična djela. Nakon hapšenja dvojica Slovenaca su predata u nadležnost Tužilaštva BiH na čiji prijedlog im je određen jednomjesečni pritvor.

”Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su, početkom aprila ove godine,  veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od po 200 evra stavili u opticaj kao prave u više navrata prilikom plaćanja različitih proizvoda na više benzinskih pumpi na području opštine Doboj i Prijedor”, saopštilo je ranije Tužilaštvo BiH.

Koliko falsifikovanih novčanica su osumnjičeni stavili u promet zasada nije poznato i to je predmet dalje istrage.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.