Okružni sud Bijeljina

Šok: Ukinut pritvor pomagačima u slučaju ubistva inspektora Markovića

Okružni sud u Bijeljini ukinuo je pritvor i pustio na slobodu Denija i Bojana Savića, te Dejana Šarića, osumnjičene za pomaganje Nikoli Kokanoviću nakon ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića ispred noćnog kluba "Džil" u Bijeljini.

Ova šokantna odluka suda usljedila je nakon što je vijeće Okružnog suda u Bijeljini uvažilo žalbe branilaca osumnjičenih, te je ukinuo pritvor pomagačima i pustio ih na slobodu.

"Rješenje o pritvoru je pobijeno jer, kako se navodi u rješenju suda, nisu dostavljeni valjani dokazi da su trojica osumnjičenih počinili krivično djelo koje im je stavljeno na teret. To je apsurdno budući da su te tri osobe u vrijeme izvršenja krivičnog djela bile u drušvtvu sa osumnjičenim Kokanovićem, te su svi bili naoružani pištoljima na kojima su izbrušeni serijski brojevi", kaže dobro upućeni izvor ATV.

Novi detalji ubistva inspektora: Kokanović i Savić došli u klub da traže Markovića

Novi detalji ubistva inspektora: Kokanović i Savić došli u klub da traže Markovića

On navodi da je apsurd još veći budući da su oduzeti pištolji upućeni na vještačenje kako bi se utvrdilo koji od njih odgovara ispaljenim čaurama i zrnima metaka kojima je inspektor Marković ubijen. Takođe, čekaju se rezultati DNK vještačenja sa oružja, kao i nalazi parafinske rukavice i slično.

Podsjetimo u rješenju za pritvor se navodilo da su Savići i Šarić osumnjičeni za pomoć učionicu nakon izvršenog krivičnog djela, te za nedozvoljeno posjedovanje oružja. U rješenju za pritvor navodilo se da su oni bili svjesni da pomažu Kokanoviću da ne bude otkriven nakon zločina. Navodilo se i da su pištolje odbacili pored jednog kontejnera, gdje ih je policija pronašla, dok su njihovih branioci tvrdili da se njih trojica nikako ne mogu dovesti u vezu sa pronađenim pištoljima i da to nije dokazano.

Dosije: Svi detalji ubistva policijskog inspektora Markovića

Dosije: Svi detalji ubistva policijskog inspektora Markovića

Radilo se o pištoljima "Crvena zastava", kalibra 7,65 mm, za koji se sumnja da je Kokanović odbacio u podžemnoj garaži zgrade u koju je pobjegao. Zatim, pištolj "Valter" kalibra 7,65 mm, sa okvirom i sedam metaka, "Crvena zastava" kalibra 9 mm sa okvirom i osam metaka i pištolj "Crvena zastava" kalibra 7,62 mm i devet metaka koji su odbačeni u blizini kontejnera, gdje su i pronađeni.

Sahranjen Nenad Marković

Sahranjen Nenad Marković

U Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini za ATV su rekli da će uložiti žalbu na takvu odluku suda.

”Tužilaštvo je izjavilo žalbu Vijeću Okružnog suda u Bijeljini zbog bitnih povreda krivičnog postupka i pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”, navode u OJT Bijeljina.

Podsjetimo, policijski inspektor Nenad Marković ubijen sa dva hica u prsa u noći između 1. i 2. oktobra ove godine, ispred noćnog kluba ”Džil”. Za zločin je osumnjičen Nikola Kokanović, sin narodnog poslanika i člana Socijalističke partije Zorana Kokanovića, koji je uhapšen zajedno sa trojicom pomagača. Iza Markovića su ostali supruga i petogodišnji sin.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.