Tragedija

Srbin poginuo u Hrvatskoj: Prevozio migrante, pa se zakucao u drvo

  • Izvor: Indeks
  • 19.01.2024. 22:07

Državljanin Srbije (26) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Bratini kod Jastrebarskog, bježeći od policije, saopštila je Hrvatska policija.

Naime, on je u svom automobilu krio 17 stranih državljana. Policija je saopštila da je juče oko 21.30 u Velikoj Jamničkoj patrola uočila automobil stranih oznaka za koji je kasnije utvrđeno da mu je istekla vozačka dozvola, a sumnjaju da se u njemu prevoze migrant.

Kada je vozač skrenuo na put u Bratini, policajci su nastavili da voze za njim, ali ih je on uočio, pa je nakon krivine skrenuo na makadamski, a potom na šumski put gdje je bilo blata, zbog čega je naletio na drvo.

Horor u BiH: Migrante napao medvjed

Horor u BiH: Migrante napao medvjed

Pošto je udario u drvo, vozač je izašao iz vozila i pobjegao kroz šumu, dok su policijski službenici u vozilu zatekli 17 stranaca, pa su odmah organizovali dolazak hitne pomoći.

Pronašli ga mrtvog

U policiji kažu da su stranci pregledani i da je njih 12 prevezeno u zagrebačke bolnice. Tamo je utvrđeno da su tri maloljetnika lakše povrijeđena, kao i sedam odraslih osoba, dok je jedna osoba teže povrijeđena i zadržano na liječenju. Za drugu osobu nije poznata kvalifikacija povreda.

Prevozio migrante kombijem pa bježao policiji: Udario u barikadu

Prevozio migrante kombijem pa bježao policiji: Udario u barikadu

Policijski službenici su pretresom terena, nedaleko od lica mjesta, pronašli muškarca za koga se pretpostavlja da je upravljao vozilom i koji je, naletjevši na drvo i napustio vozilo, preminuo nedaleko od lica mjesta, kako je utvrđeno iz hitne medicinske službe.

Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjem državljaninu Srbije, saopštila je policija i dodala da su strani državljani privođeni u službene prostorije gdje su izrazili namjeru da podnesu zahtjev za međunarodnu zaštitu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.