Ubistvo Saše Kulišića

Sumnja se da je kćerka bila zaljubljena u majčinog ljubavnika?

Kćerka Saše Kulišića, koja je osumnjičena za pomaganje u ubistvu oca, rješenjem suda sprovedena je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj, potvrđeno je za ATV.

Osnovni sud u Doboju njoj je odredio maloljetnički pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pomagala u zločinu za koji su osumnjičeni njena majka Andrea Kajganić (32) i njen mladi ljubavnik Dražen Lazarević (19).

”Pritvor može trajati najduže 30 dana, a kontrolu opravdanosti pritvora svakih 10 dana će provjeravati nadležno vijeće Osnovnog suda u Doboju”, navodi izvor ATV-a.

Kćerka pritvorena na prijedlog tužilaštva

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju za ATV kažu da im je policija zbog teškog ubistva Saše Kulišića dostavila izvještaj protiv tri osobe i to A.K. (34), D.L. (19) i maloljetnice, rođene 2009. godine.

Šokantan obrt: Kćerka pritvorena zbog pomaganja ubistva Saše Kulišića

Šokantan obrt: Kćerka pritvorena zbog pomaganja ubistva Saše Kulišića

”U odnosu na osumnjičeno maloljetno lice, a na prijedlog tužilaštva Osnovni sud u Doboju je 31. januara odredio jednomjesečni pritvor. Za druga dva osumnjičena lica tužilaštvo će nakon ispitivanja i obrade istih uputiti prijedlog za određivanje pritvora nadležnom Okružnom sudu u Doboju”, rekla je sekretar OJT Doboj Slobodanka Lukić.

Ona kaže da zbog zaštite istrage više informacija ne može iznositi u javnost.

Prema nezvaničnim informacijama kćerka je osumnjičena da je, po nagovoru majke Anree, ocu u piće sipala lijekove poput bensedina i leksilijuma. Međutim, nepoznato je da li je bila upoznata sa paklenim planom koji je njena majka skovala.

Nezvanično saznajemo da je ona tokom saslušanja sarađivala sa istražiocima, a navodno je bila veoma hladna. Istražioci su stekli utisak da je i sama bila zaljubljena u Lazarevića.

Osumnjičeni za ubistvo Kulišića predati Tužilaštvu

Osumnjičeni za ubistvo Kulišića predati Tužilaštvu

Iz policije je ranije saopšteno da je Kulišić prije ubistva bio omamljivan lijekovima koji su mu sipani u limunadu i vodu, a sumnja se da je kćerka upravo u tome učestovovala.

”Ona je drobila lijekove u piće oca. To je radila po instrukcijama majke”, navodi izvor blizak istrazi.

Podsjetimo, Kulišićevo tijelo pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag, vezan kanapom i selotejp trakom. Kao direktni izvršilac ubistva osumnjičena je njegova supruga Andrea, dok se Lazarević tereti za saizvršilaštvo i pomaganje zločina.

Zločin je počinjen 30. januara oko jedan sat iza ponoći, a policija je pronašla dokaze koji ukazuju da je sve bilo detaljno planirano. Navodno je Kulišić, nakon što je omamljen lijekovima napadnut u krevetu. Sumnja se da je u svojoj kući vezan i ubačen u automobil kojim je prevezen do šume u kojoj je ubijen nožem. Smrtonosne povrede mu je, kako se sumnja, zadala supruga.

PU Doboj: Supruga Kulišiću nanijela smrtonosne povrede

PU Doboj: Supruga Kulišiću nanijela smrtonosne povrede

Obdukcija je pokazala da su Kulišiću nanesene četiri ubodno-rezne rane trbuha, usljed čega je preminuo. Čeka se i nalaz toksikološkog vještačenja kako bi se utvrdilo da li je i čime bio omamljen.

Da je zločin bio planiran potvrđuje i to da su Andrea i Dražen u Banjaluci iznajmili automobil i stan na dan. Tu su dovezli Andrein auotmobil, da bi se u Doboj vratili iznajmljenim ”pežoom”. I u Doboju su rentali drugo vozilo. Nakon ubistva ponovo su otišli za Banjaluku i vratili iznajmljeni ”pežo”. Dražen je uhapšen u Doboju, a Andrea je locirana i uhapšena u iznajmljenom stanu u Banjaluci.


Pratite nas i putem Vibera