Banjaluka

Tumara neće u pritvor, komšije se plaše za svoju bezbjednost

Slaviša Tumara (40) iz Banjaluke, optuženi za proganjanje djevojke, neće biti pritvoren iako se više od dvije i po godine skrivao od pravosudnih organa, uz pomoć članova svoje porodice.

Tumara je juče uhapšen u porodičnom stanu u ulici Kralja Alfonsa XIII na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Osnovni sud u Banjaluci jer se nije odazivao na sudske pozive. On je sudu bio nedostupan od 23. juna 2021. godine. Sudska policija Republike Srpske ga je više od 10 puta tražila na adresi, ali bi im članovi porodice uporno tvrdili da nije u stanu. Konačno je uhapšen nakon što je juče izdat nalog za pretres stana u kojem je i zatečen.

Istovremeno su uhapšene dvije njegove sestre, te majka i otac, zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela među kojima je i ugrožavanje sigurnosti svojih komšija, te skrivanja Slaviše od pravosudnih organa. I oni su, nakon policijskog zadržavanja, pušteni na slobodu.

Uhapšeni Banjalučanin se dvije i po godine krio u stanu!?

Uhapšeni Banjalučanin se dvije i po godine krio u stanu!?

U Osnovnom sudu u Banjaluci navode da, u ovoj fazi postupka, Slaviši Tumari neće odrediti pritvor.

”Trenutno ne postoje uslovi za određivanje pritvora u predmetu koji se protiv optuženog Tumare vodi zbog krivičnog djela proganjanje. Vezano sa ostala krivična djela za koja se optuženi sumnjiči, potrebno je da se obratite nadležnom tužilaštvu da li će predložiti određivanje pritvora ili ne”, navode u Osnovnom sudu u Banjaluci.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci su potvrdili da je dežurni tužilac obaviješten o hapšenju ove porodice, ali da mjera pritvora neće biti zatražena za bilo kog člana, jer za to nema zakonskih razloga.

Žandarmerija uhapsila petočlanu porodicu

Žandarmerija uhapsila petočlanu porodicu

Stanari zgrade u Ulici Kralja Alfonsa XIII u Banjaluci obratili su se redakciji ATV-a navodeći da se plaše za svoju bezbjednost, jer sa ovom porodicom godinama imaju probleme, a mnogi od njih su bili izloženi prijetnjama, te fizičkim i verbalnim napadima od strane osumnjičenih.

Njihov strah je dodatno porastao jer su saznali da je policija, nakon hapšenja, u stanu ove porodice pronašla kalendar u kojem su zapisivali dnevne rutine pojedinih stanara zgrade, vodili evidenciju o dolasku poštara, policije i slično.

ATV na mjestu hapšenja petočlane porodice: Pogledajte prve fotografije

ATV na mjestu hapšenja petočlane porodice: Pogledajte prve fotografije

”Od njih strahuje svih 13 porodica koje žive u zgradi. Plašimo se za bezbjednost svojih najmilijih, jer smatramo da ta porodica predstavlja opasnost za sve. Više puta smo se obraćali nadležnim organima, ali niko ništa ne radi i samo prebacuju odgovornost s jedne na drugu instituciju. Javno pozivamo nadležne da reaguju i da se upuste u rješavanje ovog problema”, navode stanari.

Pratite nas i putem Vibera