Akcija ”Alter ego”

U KPZ Tunjice sprovedeni političari, inspektor, policajka...

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za sedmoro uhapšenih u akciji SIPA "Alter ego", osumnjičenih da su u sastavu kriminalnog udruženja počinili više krivičnih djela u vezi sa falsifikovanjem dokumenata, zloupotrebama pri polaganju vozačkih ispita i izdavanja vozačkih dozvola.

Na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva RS pritvoreni su vlasnik auto škole ”Dado” Dalibor Krunić (35), rukovodilac Odsjeka za lična dokumenta u PU Zvornik Milijana Pepić (44), Dragan Stjepanović (50), Branislav Pisić (48), saobraćajni inspektor u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove Ivan Lukić (33) iz Zvornika, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini opštine Srebrenica Miroslav Grujičić (34), te vlasnik auto škole "Omega 1" i dugogodišnji odbornik PDP u SO Bratunac Mirko Stojanović (60).

Predložen pritvor odborniku, vlasniku auto-škole, policajki...

Predložen pritvor odborniku, vlasniku auto-škole, policajki...

”Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, odredio je pritvor prem osumnjičenima u trajanju od najduže mjesec dana koji može trajati do 26. oktobra", saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

Grupi se na teret stavlja da počinili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnog djela u vezi sa falsifikovanjem isprave, izdavanjem i upotrebom neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanjem mita, primanjem mita, zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja i trgovina uticajem.

Uhapšeno 13 osoba: Falsifikovali vozačke, pasoše, lične karte...

Uhapšeno 13 osoba: Falsifikovali vozačke, pasoše, lične karte...

"Svi su osumnjičeni da su u periodu od novembra 2021.godine do juna 2023. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Zvornika, Osmaka, Bratunca, Vlasenice kao i susjednih mjesta na teritoriji Tuzlanskog kantona učestvovali u izvršenju više krivičnih djela tako što su sačinjavali lažne javne isprave potrebne za sticanje prava na polaganje vozačkog ispita i izdavanje vozačke dozvole i kao takve stavljali u opticaj i zato primali novac od kandidata koji su polagali vozački ispit", saopštilo je ranije RJT.

U istoj akciji je, na području Tuzlanskog kantona, uhapšeno je šest osoba. Jedno je pušteno na slobodu, dok je Kantonalno tužilaštvo u Tuzli zatražilo pritvaranje Mehe Milkunića (58) iz Kalesije, Milorada Popovića (52) iz Bijeljine, Nurdina Jahića (48) iz Tuzle, Branislava Cvjetkovića (49) iz Zvornika i Sadika Suljića (53) iz Sapne zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivotvorenjem isprava i drugim krivičnim đelima.


Pratite nas i putem Vibera