Vjerovali ili ne

Ubica koji je uhapšen u Banjaluci do sada osuđen na skoro 50 godina zatvora

  • Izvor: Srpskainfo
  • 25.10.2022. 20:43

Višestruko osuđivani ubica Mišo Petković (42), a koji je prošle sedmice uhapšen u Banjaluci, do sada je ukupno osuđen na nevjerovatnih 48 godina i deset mjeseci zatvora, saznaje Srpskainfo.

Radi se o veoma opasnoj osobi i označen je kao jedan od najmonstruoznijih ubica iz Republike Srpske. Do sada je osuđivan za sva moguća teška krivična djela, a neka se ističu po velikoj brutalnosti.

Podsjetimo, Petković je prošle sedmice uhapšen u Banjaluci zbog iznude i zelenaštva.

On je posudio novac radnici jedne kladionice, a zatim iznuđivao novac od nje. Petković je njoj i maloljetnom djetetu prijetio pištoljem, a zatim je opljačkao kladionicu u kojoj ona radi i pričinio štetu veću od 12.000 KM.

Mediji su objavili da je on uhapšen prilikom pokušaja bijega iz Republike Srpske.

Kako pišu mediji, radi se o osobi kojoj su do sada izrečene kazne zatvora od skoro 50 godina.

"Prva presuda mu je izrečena još 2000. godine, a tada ga je Vojni sud Bileća osudio na kaznu zatvora od šest mjeseci, uslovno dvije godine. Zatim mu je Osnovni sud u Doboju u maju 2002. godine izrekao kaznu od tri godine i deset mjeseci zatvora zbog razbojništva i pokušaja silovanja", istakao je izvor.

Petković je potom presudom Kantonalnog suda Tuzla 2003. godine osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva. Prema pisanju medija, on je tada prvo silovao komšiju, a zatim ga ubio udarcima sjekirom.

"Tokom 2010. godine Viši sud u Novom Sadu ga je pravosnažno osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva. U ovom slučaju on je u Novom Sadu čovjeka ubio sa više uboda nožem, a zatim mu ukrao mobilni telefon i lančić. Petkovića je Okružni sud Doboj u decembru 2011. godine, zbog silovanja, ubistva i razbojništva osudio na još 20 godina zatvora", pišu mediji.

Vjerovali ili ne, ni to nije sve, on je opet 2014. godine u Novom Sadu pravosnažno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog teške krađe.