Ljubuški

Učenik u BiH prijetio da će pobiti profesore, škola ćuti?

  • Izvor: Crna-hronika.info
  • 06.02.2024. 13:53

Javnost u Ljubuškom je uznemirena nakon navodnih prijetnji učenika tamošnje Srednje strukovne škole “Ruđer Bošković”, koje je tokom jučerašnjeg dana uputio profesorima. Zanimljivo je da su mediji o tome jutros obaviješteni iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

– U vezi s navodnim prijetnjama u Srednjoj strukovnoj školi u Ljubuškom, obavještavate se da dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH od policije PU Ljubuški sukladno zakonu i uputstvima nije obaviješten o navodnim prijetnjama učenika da će pobiti profesore, iako je riječ o događaju koji može izazvati uznemirenje građana. O navedenom događaju dežurni tužitelj ima samo nezvanična saznanja – navedeno je u saopštenju iz ove pravosudne institucije.

Pronađeno tijelo muškarca čiji je nestanak prijavljen prije pet dana

Pronađeno tijelo muškarca čiji je nestanak prijavljen prije pet dana

Iako je portal Crna Hronika nekoliko puta pokušao stupiti u kontakt s direktoricom škole Milom Primorac, ona se na pozive nije javljala. Za lokalne medije je poručila da su o svemu obaviještene nadležne institucije.

Ni iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona nisu iznosili nikakve informacije, dok je portparolka Uprave policije nedostupna. Ni u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZHK nisu imali nikakve informacije o navodnom događaju, a, kako nam je rečeno, ministrica je na putu.

(Crna Hronika)

Pratite nas i putem Vibera