ATV

Stručni saradnici za prinudnu naplatu

Uhapšena tri službenika Poreske: Dogovarali manji iznos duga u zamjenu za mito!

  • Izvor: ATV
  • 25.10.2023. 12:11

Policija Republike Srpske uhapsila je tri lica zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske zbog sumnje da su primili mito, potvrđeno je ATV-u.

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet dana 25.10.2023. godine lišili su slobode tri lica U.Z., D.L. i M.J., zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske na poslovima stručni saradnik za prinudnu naplatu. 

Funkcioner SDS-a pijan pokosio djecu i pobjegao s mjesta nesreće!

Funkcioner SDS-a pijan pokosio djecu i pobjegao s mjesta nesreće!

Lica lišena slobode sumnjiče se da su izvršila krivična djela "Primanje mita" iz člana 319., "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja" iz člana 315. i "Trgovina uticajem iz člana" 321. Krivičnog zakona Republike Srpske", rečeno je za ATV iz MUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić.

Kako saznajemo, oni su osumnjičeni da su se tokom rada na terenu, dok su vršili prinudnu napratu, sa dužnicima dogovarali oko naplate, tako da bi im naplaćivali manje iznose ili davali otplate na rate, a u zamjenu bi dobijali mito.

Uhapšena tri službenika Poreske uprave Republike Srpske

Uhapšena tri službenika Poreske uprave Republike Srpske

Aktivnosti se realizuju po naredbama Okružnog suda Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala. 

U sklopu navedenih aktivnosti biće izvršeni pretresi službenih i privatnih prostorija i objekata koje koriste osumnjičena lica, a nakon kriminalističke obrade lica će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata postupajućem tužiocu Republičkog javnog tužilaštva.

Pratite nas i putem Vibera