ATV

Trgovina drogom

Uhapšeni u akciji ”Galerija” sprovedeni u tužilaštvo

Sedam od deset uhapšenih u akciji "Galerija", osumnjičenih za trgovinu narkoticima, predato je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka na dalje postupanje.

Na ispitivanje su sprovedeni Saša Lipovac (53), Strahinja Drinić (39), Mirko Radak (43), Danijel Todorović (36), Ognjen Šobota (31), Nikola Janković (40), te profesor fizičkog vaspitanja Aleksandar Grandić (43), svi iz Gradiške. Trojica uhapšenih su nakon kriminalističke obrade pušteni da se brane sa slobode, dok će ostali biti ispitani i tužilaštvo će u roku od 24 sata odlučiti da li će i za koga tražiti mjeru pritvora.

U OJT Banjaluka navode da se osumnjičenima na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, te omogućavanje uživanja droge.

”U vremenskom periodu od druge polovine 2022. godine do 11. oktobra 2023. godine, osumnjičeni su vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali opojne droge kokain, ekstazi i marihuana korisnicima na području Grada Gradiška”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Nakon ispitivanja osumnjičenih lica u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.

Akcija ”Galerija” sprovedena je juče na području Gradiške, gdje su izvršeni pretresi na više lokacija. Akcija je mjesecima pripremana i tokom njene realizacije oduzeta je određena količina narkotika, nelegalno oružje, novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

”U pretresima su pronađene i oduzete materije koje asociraju na opojnu drogu i to 27,78 grama kokaina, 400,5 grama spida, tablete ekstazija, skank, vatreno oružje, profesionalni provalnički alat, određena količina novca”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, te omogućavanje uživanja droge.

Pratite nas i putem Vibera