Regionalni centar Tuzla

UIO zaplijenila robu vrijednu milion maraka

  • Izvor: ATV
  • 22.11.2023. 12:00

Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na području regionalnog centra Tuzla, u dvije odvojene akcije, oduzeli veću količinu tekstilnih proizvoda i mobilnih telefona čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na milion KM.

Na osnovu ranijih operativno-taktičkih saznanja u operativnoj akciji kodnog naziva „PANTЕR“ ovlašćeni službenici UIO iz regionalnog centra Tuzla izvršili su detaljan pregled i pretres teretnog motornog vozila, a sve u skladu sa instrukcijama i uputstvima Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH, saopšteno je iz UIO BiH.

Kako su rekli, pored redovne pošiljke, gdje je za uvozno carinjenje bila prijavljena razna roba, pronađena je skrivena i krijumčarena roba, a radilo se o većoj količini tekstilnih proizvoda namijenjenih za tržište Zapadne Еvrope.

Uhapšen pješak koji je ”mortus pijan” padao po kolovozu!

Uhapšen pješak koji je ”mortus pijan” padao po kolovozu!

„Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, iz člana 214. Krivičnog zakona BiH, protiv osumnjičenog lica će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH“, saopšteno je iz UIO BiH.

U drugoj operativnoj akciji, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju jednog pravnog lica iz Tešnja, izvršena je detaljna provjera prometa i porijekla roba. 

„Tom je prilikom pronađena veća količina robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija (mobilni telefoni ajfon14, ajfon 13, ajfon 12). Protiv učinioca opisanih nezakonitosti su preduzete mjere i radnje propisane prekršajnim zakonodavstvom“, saopšteno je iz UIO BiH.

Radnica

Radnica "zavrnula" kladionicu za više od 15.000 maraka

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je procjenjuje se na iznos od 1.000.000 KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.