Vrhovni sud

Ukinuta presuda za ubistvo Slaviše Krunića!

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu za ubistvo vlasnika ”Sektor sekjuritija” Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i pokušaja ubistva vozača Gorana Ilića i predmet vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci, potvrđeno je za ATV.

Optuženi su Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić, koji su prvostepenom presudom bili osuđeni na 40, odnosno 20 godina zatvora, te Еmilio Baldo koji je oslobođen krivice.

Odbrana tvrdi da je Krunić ubijen iznutra, a da je pucnjava na vozilo inscenirana

Odbrana tvrdi da je Krunić ubijen iznutra, a da je pucnjava na vozilo inscenirana

”Sudsko vijeće je uvažilo žalbe Republičkog javnog tužilaštva, ali i branilaca optuženih. Prvostepena presuda je ukinuta i predmet je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci”, rekla je za ATV Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske.

Presuda za ubistvo Krunića: Đukanoviću 40 godina zatvora, Gajiću 20, Baldo oslobođen

Presuda za ubistvo Krunića: Đukanoviću 40 godina zatvora, Gajiću 20, Baldo oslobođen

Nakon odluke, sud je optuženom Đukanoviću i Gajiću produžio mjeru pritvora, dok će se Baldo braniti sa slobode.

Prvostepenom presudom Đukanoviću je izrečena najveća kazna u istoriji pravosuđa Srpske od reforme 2003. godine. Za teško ubistvo izrečena mu je kazna od 39 godina zatvora, a za nedozvoljeno posjedovanje automatske puške osuđen na dvije godine, što je objedinjeno u jedinstvenu od 40 godina zatvora. Gajić je osuđen za pomaganje u ubistvu, a Baldo oslobođen za učešće u zločinu.

U prvostepenoj presudi se navodio da je Đukanović je bio direktan izvršilac ubistva, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen u razmjeni vatre sa preživjelim Ilićem. Gajić, koji je radio u obezbjeđenju Krunićeve djece i supruge, zločin je pomogao tako što je Kovačeviću otkrio detalje o Krunićevom kretanju, pratnji, načinu obezbjeđenja, naoružanu koje su tjelohranitelji nosili…

Krunić i Pavlović su ubijeni 22. aprila 2019. godine na lokalnom putu u Glamočanima kod Banjaluke. Izrešetani su u "tojoti lend kruzer” na putu za Krunićevu vikendicu, u kojoj je njegova porodica boravila zbog renoviranja stana, što su i ubice znale.

Kada je vozilo usporilo na putu, ubice su sa dvije strane otvorile rafalnu paljbu ka automobilu. Iz jedne puške ispaljeno je najmanje 20, a iz druge 16 metaka. Krunića je više hitaca pogodilo u glavu, a Pavlovića u grudni koš i obojica su na mjestu ostali mrtvi. Ilić je ranjen u oba koljena i ruku. Tako ranjen je ispao iz auta i iz pištolja "glok 17" ispalio čitav okvir ka napadačima i pritom ubio Kovačevića, koji je pogođen u butinu i umro je usljed iskrvarenja.

Osim visokih zatvorskih kazni, prvostepenom presudom sud je usvojio i odštetni zahtjev porodice ubijenog Krunića, po kojem su dvojica osuđenih dužni da im na ime duševnog bola solidarno isplate 100.000 KM. Tačnije, po 20.000 KM za njegovo četvoro djece i suprugu Tamaru Krunić.

S druge strane Pavlovićeva udovica Tatjana i njihov sin su sa odštetnim zahtjevom tada upućeni na parnicu jer, kako je obrazloženo, sudu nisu dostavljeni svi potrebni dokazi o bračnom statusu, rodni list djeteta i drugi potrebni podaci. Ranjeni Goran Ilić sudu uopšte nije dostavio odštetni zahtjev.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.