NBA

Gober zaustavio Dalas, Boston spremio "metlu"

  • Izvor: Agencije
  • 24.04.2022. 11:47

Košarkaši Dalasa poraženi su sinoć od Jute 100:99 nakon velike drame, pa je rezultat u seriji sada izjednačen, 2:2.

Povratak Luke Dončića na parket pokvario je Rudi Gober, koji je u posljednjim trenucima donio trijumf "džezerima". Juta je u prvom poluvremenu bila dosta bolji protivnik, ali im se Dalas revanširao za sve u trećem kvartalu, kada su Dončić, Branson i Fini-Smit pogađali u serijama, pa su od 54:42 za Jutu došli do prednosti 81:78.

U posljednjoj dionici se uglavnom igralo koš za koš, ali se Juta na kraju bolje snašla. 

Najefikasniji kod Mevsa bio je Luka Dončić sa 30 poena i 10 uhvaćenih skokova, 23 je dodao Branson, a po 11 su imali Pauel, Bulok i Fini-Smit.

U pobjedničkom timu, 25 poena je postigao Džordan Klarkson, 23 je imao Donovan Mičel, Gober 17 uz 15 skokova, a Bojan Bogdanović je susret završio sa 12 poena.

Košarkaški Bostona pobijedili su Bruklin u trećoj utakmici serije rezultatom 109:103 i sada se nalaze na korak od plasmana u polufinale istočne konferencije. Opet su najveće zvijezde Netsa žestoko podbacile. Kevin Durent i Kajri Irving su potpuno bili “pod ključem” u ovoj utakmici.

Seltiksi već treći put pokazuju svoju ogromnu borbenost na oba kraja parketa. Do ove pobjede, predvodio ih je sjajni Džejson Tejtum sa 39 poena, 5 skokova, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti, što mu je rekord karijere kada je plej-of u pitanju. Pored Tejtuma istakao se i Džejlen Braun sa 22 poena i sjajnom rolom u četvrtoj četvrtini u trenucima kada se utakmica lomila.

Brus Braun je sa 26 poena i osam skokova ponio epitet najefikasnijeg igrača u redovima Bruklina u trećoj utakmici serije. Irving je imao 16 poena i devet asistencija, a Kevin Durent je meč završio sa takođe 16 poena i po 8 skokova i asistencija.

Četvrta utakmica između Netsa i Seltiksa na programu je u noći između ponedjeljka i utorka sa početkom u jedan sat po srednjeevropskom vremenu.

Do pobjede su došli i košarkaši Minesote, koji  su savladali Memfis 119:118, i tako izjednačili rezultat u seriji na 2:2. 

(FOTO: Tanjug/AP) 
  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program