Hapoel i Galatasaraj saglasni: Igokei desetka za organizaciju

  • Izvor: ATV
  • 02.12.2023. 08:00

Igokea je položila ispit čistom desetkom. Ocjena je to zvaničnika turskih i izraelskih klubova koji su u minula dva dana odigrali utakmice visokog rizika u Laktašima. Nakon pohvala Buraspora i Hapoel Holona, sinoć su samo riječi hvale za organizaciju imali i predstavnici Hapoel Jerusalima i Galatasaraja.

"Ovo je nevjerovatno za nas. Bili smo ovdje ljetos, tako da nam je poznato mjesto. Sjajna organizacija. Svi ljudi i predsjednik se brinu o nama na nevjerovatan način. Ne možemo dovoljno da se zahvalimo za sve i sigurno ćemo se toga sjećati. Nadam se da ćemo uzvratiti gostoprimstvo u Jerusalimu kada se stvari vrate u normalu", rekao je sportski direktor Hapoela Džonatan Alon.  

Generalni menadžer Galatasaraja Turgaj Zejtingoz kaže da je ekipa imala najbolje uslove na raspolaganju. 

Lekić: Igokea i Republika Srpska sjajni domaćini

Lekić: Igokea i Republika Srpska sjajni domaćini

"Želim da se zahvalim Igokei na organizaciji, posebno sportskom direktoru kluba Vuku Radivojeviću i porodici Dodik. Pokazali su veliko poštovanje i uradili sve za nas. Srećni smo što smo ovdje i što smo imali priliku da budemo domaćini. Osjećamo se kao da smo na domaćem terenu", kaže Zejtingoz

Na terenu je sinoć bila bolja izraelska ekipa. Hapoel je slavio rutinsku pobjedu, a iako je njegov tim došao do važnog trijumfa, trener Aleksandar Džikić osvrnuo se na tešku situaciju kroz koju tim prolazi.  

"Dva mjeseca smo po hotelima i raznim dvoranama. Mnogo je teško. Hvala ekipi Galatasaraja što je pristala da igra kao domaćin u Laktašima. Situacija kao na filmu. Hvala Banjaluci i Laktašima što su htjeli da se bave time, pošto drugi nisu. Hvala Igokei što je organizaciono odradila sve kako treba. Hvala momcima koji nas čuvaju, svaka im čast. Vrhunski su profesionalci. Što se tiče same utakmice, možda smo igrali sa nešto više energije nego oni, ali sve je to manje važno kada igramo utakmice bez publike", rekao je Džikić. 

Sa 13 postignutih poena važnu ulogu u trijumfu Hapoela odigrao je Brajnton Lemar. Kaže da ga raduje što su on i saigrači ostvarili važan trijumf u trećem po jačini evropskom takmičenju i na taj način došli na diobu prve pozicije u grupi G.  

Igokea dočekuje Mornar

Igokea dočekuje Mornar

"Igrali smo ponovo van naše kuće. Željeli smo da ostvarimo ovu pobjedu za naše navijače. Sjajan je osjećaj pobijediti u gostima. Organizacija je ovdje bila sjajna. Sve je bilo super. Želimo da se koncentrišemo na košarku i to nam je jedini cilj", poručio je Lemar. 

U Galati nisu bili zadovoljni rezultatom, ali trener Zvezdan Mitrović je podsjetio i da tim nije bio kompletan. 

"Bili smo dosta hendikepirani neigranjem našeg prvog centra i naš drugi centar je u samom početku utakmice dobio tri faula. Oni su u drugoj četvrtini došli do ključne prednosti, a mi uz sve nedostatke nismo uspjeli da ih stignemo. Zahvaljujem se na gostoprimstvu. Nažalost morali smo da igramo pred praznom dvoranom, užasna je to atmosfera. Generalno, ovo je bio i hendikep za nas jer nismo mogli ovu domaću utakmicu da igramo u Turskoj. Što se tiče organizacije, veliko poštovanje svima. Ljetos smo igrali turnir povodom 50. godina postojanja KK Igokea protiv istih ekipa. Velika zahvalnost za sve, drugi put sam ovdje gost i sa najljepšim emocijama idem kući", rekao je Mitrović.

Pored samih aktera najviše ocjene za organizaciju dali su i čelnici FIBA Lige šampiona. Organizatori trećeg po jačini evropskog klupskog takmičenja poručili su da u Igokei imaju snažnog partnera za budućnost. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: