Student Igokea

Jovičić kao Jokić, Ačimović MVP

  • Izvor: ATV
  • 19.11.2023. 19:45

Dva kola uzastopno u Prvoj ligi Republike Srpske obilježili su mladi košarkaši Student Igokee. Posebno impresivni bili su Luka Jovičić i Andrej Ačimović u trijumfu protiv Olimpa.

Iako su brojke sjajne, ovi mladići se ne zamaraju statistikom. Luka, je ostvario tripl dabl, priznaje, da je tek nakon utakmice saznao šta je postigao.

"Poslije mi je trener rekao. Bio je lijep osjećaj, osjećaš se kao Jokić i stvarno je lijepo. Ovaj tripl dabl mi je dosta podigao samopuzdanje i mnogo mi je lakše da igram. To je sve postignuto uz saigrače i trenere, sve je mnogo lakše i za sada sam zadovoljan,“ kaže Jovičić.

Andrej je u dva navrata bio MVP kola. Protiv Olimpa je za samo 24 minuta zabilježio 28 poena i deset skokova. Da njegovo izdanje bude impresivnije iz 13 pokušaja nijednom nije promašio za dva poena.

"Meni ne predstavlja uspjeh, jer predstavlja uspjeh ekipe. Mi smo ostvarili pobjedu, ne dotiče me to. Radna je atmosfera, dobra, treniramo dva puta dnevno. Stvorili smo dobru hemiju u ekipi, tako da sam zadovoljan,“ ističe Ačimović.

Pored nastupa u Prvoj ligi, gdje ovi mladi momci, skupljaju dragocjeno iskustvo, naredne sedmice očekuje ih i turnir juniorske ABA lige.

"Očekuje nas jak turnir, Aba liga juniorski turnir. U srijedu dočekuje ekipu Zadra,a četvrtak ekipu Krke. Еkipa Zadra je dobra ekipa, igrali smo sa njima prošle godine. Еkipu Krke ne poznajemo, viđećemo ih u srijedu na utakmici. Nadamo se da ćemo pobijediti obje utakmice i plasirati se na fajnal for juniorkse Aba lige koji će se odrćati u Dubaiju,“ ističe Ognjen Stanković.

Juniorski turniri Aba lige na programu su od 21. do 23.novembra. Igokea je smještena u grupu C i biće domaćin u Laktašima Krki i Zadru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.