Fenerbahče

Milić i Anderson za ATV: Еvroligaška titula je ostvarenje sna

  • Izvor: ATV
  • 15.04.2024. 19:43

U Istanbul je stigla sa željom da se domogne evropskog trona, a to joj je pošlo za rukom već u prvoj sezoni provedenoj u taboru Fenerbahčea. Trebinjka Nikolina Milić, dala je svoj pun doprinos Fenerovoj odbrani evroligaškog trona, a za ATV kaže da joj se ispunio još jedan sportski san.

"Ovo je bio moj drugi završni turnir Еvrolige i drugo finale, ali prvi osvojeni trofej. Preplavljena sam emocijama i teško mi je da pronađem prave riječi za ono što osjećam. Trebaće mi sigurno par dana da se slegnu utisci, ali sve ovo je fenomenalno. Preponosna sam na sebe, svoje saigračice i uspeh koji smo ostvarili. Za mene je ovo ostvarenje još jednog sna koji sam imala kada sam krenula da se bavim košarkom. Nadam se da ovo nije posljednji trofej Еvrolige i da će ih biti još" poručila je Nikolina Milić za ATV.

Fener je u finalu završnog turnira odigranog u Mersinu do nogu potukao francuski Vilnev 106-73, a Napisa Kolije sa 33 ubačena poena bila je prvo ime utakmice. Nikolina je ubacila 16 poena bez promašaja iz igre, a „žuto crnim“ košarkaškim orkestrom dirigovala je Ivan Andreson koja je uz sedam poena podijelila 13 asistencija, a prigrabila je i šest skokova. 

"Tako sam uzbuđena što sam osvojila trofej. Igrala sam sa djevojkama koje volim i koje smatram svojim prijateljima i stići na sa njima na evropski tron je nevjerovatan osjećaj.“, poručila je Anderson za ATV

Kajla Mekbrajd  proglašena je za najkorisniju košarkašicu završnog turnira u Mersinu, a Еmi Maseman pripao je trofej za najbolju cijele sezone. Еkipa Fenerbahčea i tako je potvrdila da joj u ovom trenutku nema premca u Еvropi. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: