Nemanja Vasiljević

Oglasio se direktor Crvene zvezde

  • Izvor: B92
  • 23.05.2024. 20:43

Generalni direktor KK Crvene zvezde Nemanja Vasiljević oglasio se nakon vijesti da titula u ABA ligi više ne daje prednost pri dodjeli vajldkarti za Еvroligu.

To je izjavio Paulius Motiejunas, izvršni direktor Еvrolige za Baketnjus, što znači da Zvezda, koja je nedavno u finalu regionalnog takmičenja dobila seriju protiv Partizana sa 3-0,  kao šampion ABA neće imati sigurno mjesto u Еvroligi naredne sezone.

"U februaru smo, u kancelarijama kluba, imali zvaničan sastanak sa čelnicima Еvrolige, predsednikom Dejanom Bodirogom i generalnim direktorom Paulijosom Motejunasom, a ispred Zvezde smo bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i ja. Na tom sastanku nam je između ostalog rečeno da će šampion ABA lige igrati Еvroligu sledeće sezone", rekao je Vasiljević za Meridian sport.

Šok: Zvezda nije siguran učesnik Еvrolige

Šok: Zvezda nije siguran učesnik Еvrolige

Prema riječima Motiejunasa, konačnu odluku će donijeti klubovi Еvrolige sa stalnim licencama.

Ranije tokom godine, Motiejunas je najavio da će vjerovatno jedna od pet ekipa napustiti Еvroligu naredne sezone, a u pitanju su Crvena zvezda, Partizan, Alba Berlin, Virtus Bolonja ili Valensija.

Neizvijesno je i da li će Pariz, kao osvajač Еvrokupa igrati u elitnom takmičenju, a odluke se očekuju tokom juna i jula. 

Pratite nas i putem Vibera