Obaraju rekorde

Partizan je gledaniji od pojedinih NBA klubova

  • Izvor: Kurir
  • 20.03.2023. 22:20

Da nekim slučajem Partizan, umjesto u Evroligi, igra u NBA, crno-bijelima bi po prosječnom broju gledalaca leđa gledala čak četiri tima iz najjače lige na svijetu!

Crno-bijeli su ove sezone ubjedljivi rekorderi u Evroligi sa 17.012 gledalaca u prosjeku, što je podatak koji bi ih trenutno svrstao na 27. mjesto u NBA, a iza bi ostali - Minesota Timbervulfs, Hjuston Rokits, Indijana Pejsers i Oklahoma Tander.

Dakle, vjerovali ili ne, Partizan ima bolju posjetu od svih ovih ekipa!

Interesantno je da Beograđanima pola NBA lige bježi tek za nekoliko stotina gledalaca, pa ako, na primjer, u obzir uzmemo prošlu sezonu, srpski evroligaš bio bi na sjajnom 16. mjestu. Partizan je po ovoj statistici dominantan na Starom kontinentu, pošto drugoplasirani Žalgiris zaostaje za 2.500 posjetilaca u prosjeku.

Predsjednik partizana Ostoja Mijailović nedavno se u intervjuu za klupsku televiziju našalio upravo na temu posjete, koja je premašila i najoptimističnija predviđanja.

- Prije neki dan sam se čuo sa čovjekom iz Evrolige i kroz šalu sam ga pitao da li, ako dođemo u situaciju da igramo u top osam, postoji u njihovim pravilima mogućnost da može da se igra utakmica na otvorenom. Palo mi je na pamet da naš montažni parket postavimo na stadion u Humskoj i da tamo odigramo četvrtfinale. Siguran sam da bismo napunili stadion, da bi to bio spektakl. To se, naravno, neće dogoditi, ali kada pogledate kolika je potražnja, interesovanje navijača za utakmice - istakao je Mijailović.

Ovome treba dodati podatak da je na posljednjem vječitom derbiju oboren rekord ABA lige, pošto su utakmici prisustvovala 17.124 navijača. Crno-bijeli su tako oborili svoj rekord iz meča sa Budućnošću - 16.531.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.