ABA liga

Partizan protiv Mornara kreće u odbranu trona

  • Izvor: B92
  • 02.10.2023. 11:42

Košarkaši Partizana dočekuju večeras od 19 časova Mornar iz Bara, na startu nove sezone u ABA ligi.

"Crno-bijeli" brane titulu osvojenu prošle sezone, a u meč ulaze nakon što su šokantno poraženi u finalu ABA Superkupa u Podgorici prije desetak dana.

"Prva zvanična utakmica u ABA ligi. Naravno, kao i uvijek poštovanje prema protivniku sa željom da otvorimo prvenstvo na dobar način, da odigramo dobru utakmicu i naravno, da pozdravimo naše navijače", istakao je trener Partizana Željko Obradović.

Očekuje se novi spektakl u beogradskoj Areni koja će prvi put gledati Partizan ove sezone u zvaničnom meču.

"Prva utakmica koja i po tome ima veliku važnost za nas da otvorimo sezonu dobro. Mornar je uvijek znao da bude nezgodna ekipa. Svake sezone imaju sjajne šutere koji prijete iz svih pozicija. Moramo da uđemo jako i koncentrisano u utakmicu. Nadam se pobjedi", poručio je povratnik u "crno-bijeli" tim Ognjen Jaramaz.

Partizan u četvrtak očekuje i start Еvrolige, gostovanje Makabiju u Tel Avivu.

Na otvaranju nove sezone u ABA ligi pobjede su ostvarili Studentski centar, Cedevita Olimpija, Budućnost, Crvena zvezda i Borac Čačak.


Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.